Najbolji igrač 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je El Fardou Ben, strelac u pobedi Crvene zvezde nad ekipom Čukaričkog u derbiju kola na stadionu ’’Rajko Mitić’’.

Završeno je još jedno prolećno kolo koje nam je donelo mnogo uzbuđenja i nekoliko izuzetno zanimljivih i neizvesnih mečeva. Jedan od najzanimljivijih i sigurno najkvalitetniji bio je onaj na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde je u derbiju kola Crvena zvezda dočekala ekipu Čukaričkog. Crveno-beli su slavili nakon velike borbe i tako sačuvali prednost nad ekipom Partizana, a susret je završen rezultatom 2:0. Najzaslužniji za takav epilog je sjajni El Fardou Ben koji je nakon postignutog pogotka za vođstvo svog tima uspeo da iznudi i penal, koji je uspešno realizovao Aleksandar Katai. Iskusni napadač crveno-belih još jednom je pokazao klasu i koliko je značajan za ekipu Dejana Stankovića, jer je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije i kada se činilo da će meč biti završen podelom bodova. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je odličnu partiju pružio i prvotimac Partizana Lazar Marković.


FOTO: FK Crvena zvezda

Mohamed El Fardou Ben (31) poreklom je sa Komorskih ostrva, igra na poziciji krilnog napadača, a juniorsku karijeru je započeo u rodnoj Francuskoj. Nastupao je za francuske klubove Saint Pierroise, Le Havre i Vannes, a potom i grčke klubove PAE Veria, APO Levadikos, Panionios i Olympiacos, odakle je pre tri godine i stigao u Crvenu zvezdu. Zabeležio je 24 nastupa za nacionalni tim Komorskih ostrva, uz 10 postignutih pogodaka. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 20 nastupa i postigao 7 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: