Derbi meč 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Dueli ovih rivala uvek su izuzetno kvalitetni i zanimljivi, a oba tima su u dobroj formi, pa treba očekivati veliku borbu, odličan fudbal i neizvesnu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset dve pobede i dva remija, uz jedan odložen susret, pa sa 68 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu TSC-a, a rezultat je bio 1:3. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili petnaest pobeda, uz šest remija i četiri poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Metalca, a rezultat je bio 2:0. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone na Banovom brdu ekipa Crvene zvezde je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 1:3.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da gosti u ovom susretu nemaju šta da izgube i da će sigurno doći sa namerom da naprave iznenađenje:

’’Čukarički je u odličnoj formi, to potvrđuju u poslednje vreme, posebno na zadnjim utakmicama protiv korektnih protivnika pokazali su da igraju lep fudbal, da su u takmičarskom ritmu i da su se lepo ’’namestili’’. Nemaju šta da izgube, sigurno će doći ovde sa namerom da nas iznenade. Mi smo već u ozbiljnoj seriji utakmica, gde samo odmaramo i igramo. Sustigli su nas problemi kada je korona virus u pitanju, Falćineli i Falko su van stroja, takođe Eraković nije sa timom. Moramo da zbijemo redove do 20. marta i utakmice koju ćemo odigrati protiv Mladosti iz Lučana, a zatim ćemo imati jedan lep odmor od četiri ili pet dana da privedemo sezonu kraju onako kako Crvena zvezda zaslužuje. Što se tiče utakmice protiv Čukaričkog očekujem težak meč.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Dušan Đorđević ističe da crveno-beli imaju brojne kvalitete o kojima treba razmišljati, ali da od svoji momaka očekuje da daju sve od sebe:

’’Ispred nas je utakmica sa najozbiljnijim rivalom u ligi, to govori i tabela, a posebno igre Crvene zvezde na međunarodnoj sceni. Pre svega tu mislim na onu najsvežiju, protiv Milana. Čeka nas veliki izazov, ali i utakmica gde ćemo moći da vidimo na kom smo mi nivou. Probaćemo da ostanemo svoji, da potenciramo naše kvalitete. Sa druge strane, Crvena zvezda ima toliko kvaliteta, da moramo i o tome da razmišljamo. Kada govorim o njihovim kvalitetima, mislim i na individualne i na timske. Mogu da igraju na više načina, biće nam zaista teško. Kad je počeo drugi deo sezone, kao cilj smo imali da dođemo na treće mesto. Sigurno je da će sada biti mnogo teže da tu i ostanemo. Znamo da nas čeka izuzetno težak posao. Kazao sam igračima da ne sme da se dovede u pitanje da li ćemo dati sve od sebe. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo. U svakom slučaju, moramo da budemo čisti da smo dali sve od sebe, na svakoj utakmici.’’

Derbi susret 26. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se u nedelju 07. marta 2021. godine, sa početkom u 19:15 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda