Dragan Stojković Piksi preuzeo dužnost selektora nacionalnog tima

  • Kategorija Vesti
  • Pročitano: 290

Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novog selektora i stručni štab, a tu funkciju u narednom periodu će obavljati  Dragan Stojković.

Odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragan Stojković je imenovan za novog selektora A reprezentacije. Proslavljeni srpski reprezentativac i trener potpisao je ugovor na tri godine, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Novi selektor nacionalnog tima nije krio zadovoljstvo zbog uspešno završenih pregovora i preuzimanja odgovorne dužnosti:

’’Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe, osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo biti jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezentacije.’’

Uz selektora Dragana Stojkovića na mestu direktora A tima biće Stevan Stojanović, a stručni štab će činiti: Goran Đorović (trener), Saša Ilić (trener), Bratislav Živković (trener), Goran Čumić (trener golmana), Kacušito Kinoši (kondicioni trener), Nebojša Stamenković (trener analitičar) i Nemanja Filipović (tim menadžer).

Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije želi Draganu Stojkoviću i njegovim saradnicima mnogo sreće i uspeha u predstojećem radu.

FOTO: Fudbalski savez Srbije

Organizacije
Naslovni sponzor
Medijski sponzor
Sponzor zvanične lopte