Derbi meč 25.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje lidera šampionata, ekipu Crvene zvezde. Biće to još jedan u nizu duela klubova čije rivalstvo je višedecenijsko i čiji mečevi uvek bude veliko interesovanje publike. Nema sumnje da ćemo i ovoga puta biti u prilici da vidimo veliku borbu za veoma važne bodove.

Novosadski tim je u prva tri prolećna prvenstvena kola imao stopostotan učinak, a redom su savladani Spartak u Subotici (4:1), Rad u Novom Sadu (3:2) i Borac u Čačku (1:0). Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 3.mesto na superligaškoj tabeli sa 54 osvojena boda, jednim manje od drugoplasiranog Partizana. Crveno-beli su prolećnu polusezonu započeli pobedama nad ekipama Novog Pazara u Beogradu (2:0) i OFK Bačka (3:0), da bi u prethodnom kolu remizirali sa ekipom Partizana u 153.večitom derbiju (1:1). Ekipa Crvene zvezde se nalazi na 1.mestu superligaške tabele sa 61 osvojenim bodom, šest više od drugoplasiranog Partizana i sedam više od narednog rivala Vojvodine.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a ekipa Crvene zvezde je na stadionu ’’Rajko Mitić’’ slavila ubedljivu pobedu rezultatom 4:1(1:1). Strelci za beogradski tim bili su Džon Ruiz, Mičel Donald, Srđan Plavšić i Slavoljub Srnić, dok je jedini pogodak za novosadski tim postigao Filip Malbašić. Ako posmatramo rezultate prethodnog 51 međusobnog susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2016) Beograđani su bili mnogo uspešniji sa 33 pobede,  uz 8 remija i 10 poraza. Ipak, na poslednjih 15 međusobnih susreta bilans je potpuno izjednačen, jer su oba tima ostvarila po šest pobeda, uz tri remija.

Domaćini ovaj susret vide kao priliku da se još ozbiljnije umešaju u trku za šampionski pehar i tako plej-of učine potpuno neizvesnim, ali su svesni da to neće biti ni jednostavno ni lako. O tome je na vanrednoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba novosadskog tima Dragan Ivanović koji je istakao da će njegov tim pokušati da iskoristi slabe tačke sutrašnjeg rivala:

’’Posle pobeda u prethodne tri prvenstvene utakmice imperativ kod igrača i svih iz stručnog štaba jeste da i ovaj meč moramo odigrati najkvalitetnije što možemo, ali moramo biti i oprezni. Analizirali smo prethodnu utakmicu u Beogradu, završenu rezultatom 4:1 za Zvezdu, koja je pritom imala još mnogo više šansi, što joj je Vojvodina olako dozvoljavala. Zvezda ima dobre individualce, ali nama ova utakmica mnogo znači. Do plej-ofa je ostalo još pet utakmica i ukoliko želimo da ostanemo u borbi za sam vrh, potrebna nam je pobeda, mada bi i bod bio veliki da zadržimo korak, jer kada se bodovi budu prepolovili, sve će to biti jako blizu. Očekujem dobru, takmičarsku utakmicu i da što manje grešimo, a s druge strane, da iznenadimo Crvenu zvezdu tamo gde smatramo da su njihove slabe tačke. Crvena zvezda je fizički jača od nas, pogotovo sa Donaldom i Le Talekom i ovim novim napadačem, ali mislim da ćemo naći način da se suprotstavimo drugačijim stilom igre, jer smo ih dosta dobro analizirali. Kako će to momci sutra odraditi videćemo, ali nadamo se najboljem. Sa igračkim kadrom koji imamo ni protiv koga nam neće biti lako, ali možemo sa svima da se nosimo. Gledaćemo da igramo pametno i osvojimo što više bodova, kako bismo što duže ostali u trci za najviši plasman.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju svi su svesni važnosti ovog susreta u borbi za što bolje početne pozicije u predstojećem plej-ofu, ali i kvaliteta sutrašnjeg protivnika. O tome je na vanrednoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Miodrag Grof Božović koji je tom prilikom istakao da novosadski tim ima nekoliko izuzetno kvalitetnih pojedinaca i da je izuzetno uspešan na svom stadionu:

’’Sigurno nas očekuje teška utakmica sa protivnikom prema kome imamo poštovanje, sa protivnikom koji ima nekoliko odličnih pojedinaca. Biće to veliki derbi, ali nadam se da imamo snage, volje i želje da tu utakmuicu pobedimo i da nastavimo svoj put ka tituli ove godine. Vojvodina je dobra ekipa, hteo sam da dovedem u Zvezdu Lakićevića i Planića. Njihova ekipa igra dobar fudbal, u poslednjih 12 utakmica koje su igrali kao domaćini imaju 11 pobeda. Imaju vrlo interesantne igrače, Malbašića, Paloćevića, Melega, tu su i Trujić i Babić. Mislim da će biti teška utakmica, ali ipak se nadam da moja ekipa imam pobednički mentalitet i da ćemo pobediti. Neće biti promena u timu u odnosu na prošlu utakmicu.’’

Počela je i prodaja ulaznica za ovaj susret, ali u slobodnoj prodaji više nema ulaznica za zapadnu tribinu, s obzirom na to da je kontigent koji se danas našao na blagajni stadiona rasprodat. Trenutno se mogu nabaviti još samo ulaznice za Istok i Sever. Ulaznice za Istok, po ceni od 800,00 dinara, mogu se nabaviti i sutra od 14:00 časova na blagajni na istočnoj tribini (pored teniskih terena), dok se ulaznice za Sever, po ceni od 300,00 dinara, mou kupiti na glavnoj blagajni stadiona. Sutra od 15:00 časova, u prostorijama navijačke grupe ’’Firma’’ na severnoj tribini stadiona “Karađorđe”, navijačima Vojvodine koji imaju člansku kartu ili pripadaju nekom od klubova navijača, besplatno će biti podeljeno 500 ulaznica za Sever. Kapije stadiona biće otvorene od 16:00 časova. Za navijače Vojvodine rezervisane su zapadna i severna tribina, na koje neće biti dozvoljen ulazak sa obeležjima gostujućeg tima, dok je za navijače Crvene zvezde predviđena istočna tribina. Ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena za saobraćaj od 10:00 časova pre podne pa do ponoći, a na prilasku zapadnoj tribini biće postavljena redarska kontrola i prilaz zapadnoj tribini neće biti dozvoljen licima koja kod sebe nemaju ulaznicu za zapad. Takođe, pri ulasku na sam stadion, sve ulaznice biće skenirane elektronskim čitačem. Fudbalski klub Vojvodina poziva sve navijače da što ranije dođu na stadion, kako bi se izbegle bespotrebne gužve pri ulasku. Istovremeno, apeluje se na sve gledaoce da sportski i dostojanstveno pruže podršku svom timu, pridržavajući se isključivo fer i sportskog navijanja.

Derbi meč 25.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se sutra, u sredu 08.marta 2017.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com