Najbolji igrač 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Takuma Asano, strelac i dvostruki asistent u ubedljivoj pobedi gostujućeg Partizana nad ekipom Inđije.

Završeno je i peto prolećno kolo koje nam nije donelo neka veća iznenađenja. Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Partizana na gostovanju u Inđiji, a meč je završen rezultatom 0:6. Najzaslužniji za takav rezultat je japanski internacionalac Takuma Asano kome je ovo samo jedna od odličnih partija tokom aktuelne sezone. On je za nešto više od sat vremena provedenih na terenu zabeležio jedan pogodak i dve asistencije, a zahvaljujući njegovoj brzini i angažovanju odbrana protivnika je konstantno bila u problemima. Zbog toga je upravo on naš izbor za najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je sjajnu partiju ovog vikenda pružio i defanzivac Crvene zvezde Milan Gajić, koji je sačuvao mrežu svog tima i zabeležio dve asistencije u ubedljivoj pobedi nad ekipom Proletera u Beogradu.


FOTO: FK Partizan

Takuma Asano (26) je rođen u Japanu, igra na poziciji krilnog igrača, a ponikao je u klubu Yokkaichi. Tokom karijere je nastupao i za Sanfrecce Hiroshima, engleski Arsenal, kao i nemačke klubove VfB Stuttgart i Hannover 96. Zabeležio je i veći broj nastupa za nacionalne selekcije svoje zemlje. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 23 superligaška nastupa, uz 12 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: