Novosadski Proleter u okviru 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Beogradu gde će odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Branko Žigić ističe da će njegov tim pokušati da iskoristi umor protivnika, kao i da je neophodno da se greške svedu na minimum:

’’Zadovoljan sam izdanjem svojih igrača u prva četiri kola, siguran sam da smo po prikazanoj igri zaslužili koji bod više. Pristupom smo odgovorili na svakoj utakmici, realizacija je mogla biti za koji gol bolja, a i nešto lošiji tereni su uticali da se iz tih utakmica u kojima smo izgubili izvuče pozitivan rezultat. Kako vreme bude odmicalo bićemo sigurno još bolji, rezultatski, do tad moramo dobro da radimo i da rastemo u svakom pogledu. Ekipa je dosta mlada, puna energije, malo su nas poremetili odlasci iskusnih igrača, isto tako povrede u nekim utakmicama, kao i suspenzije zbog kartona koji se nameću kao normalna pojava u ovom delu takmičenja. Sledi Crvena zvezda, po svemu najbolji tim Super lige Srbije. Utakmica dolazi njima nakon evropske utakmice, a nama posle poraza kod kuće gde moramo negde da popravimo taj rezultatski bilans. U dva poslednja susreta oba puta smo ostavili dosta dobar, pozitivan utisak. Međutim oba puta smo poraženi, kod nas 0:1 i tamo 2:1. Treba da budemo dosta hrabri, da probamo da iskoristimo prisutan umor kod domaćina, iako Crvena zvezda ima roster od 35 jednakih igrača. Moramo da svedemo greške na minimum, jer će protivnik ako i neke od ovih ekipa do sad nisu kažnjavale svaku, oni sigurnu iskoristiti. Moramo da popravimo realizaciju, jer bi nam gol sigurno olakšao posao ka pozitivnom rezultatu. Apsolutni su favoriti, što tabela dovoljno govori, na nama je da pokušamo i da se nadamo najboljem. Sve ćemo uraditi da do toga dođe.’’

Meč 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Proletera igra se u nedelju 28. februara 2021. godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Proleter