Derbi meč 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Subotice, ekipu Spartaka. Mečevi ovih rivala uvek su bili izuzetno zanimljivi, pa nema sumnje da će tako biti i ovoga puta.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili deset pobeda, uz četiri remija i devet poraza, pa sa 34 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 8. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 0:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz četiri remija i osam poraza, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:2. Prvi ovosezonski duel ovih rivala odigran u Subotici ekipa Spartaka je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 2:0.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Vladimir Gaćinović ističe da jako dobro poznaje ekipu Spartaka koju je vodio nekoliko sezona, kao i da očekuje osvajanje sva tri boda:

’’Očekujem otvoren meč, koji će biti lep za gledanje, a mi ćemo pokušati da se nametnemo i odmah preuzmemo kontrolu na sredini terena. Ako neku ekipu dobro poznajem, onda je to Spartak. Proveo sam tamo tri godine kao trener, sa malim prekidima i to je jedan zaista lep period u mojoj karijeri. Spartak je kvalitetna, organizovana i dobro vođena ekipa. Igraju napadački, znaju šta hoće i teško ih je savladati. Ipak, uz sav respekt prema njima, mi imamo svoje ciljeve u ovoj utakmici. Želimo da potvrdimo trijumf iz Šapca i da uz dobru igru upišemo nova tri boda, koja će nas vratiti u borbu za vrh tabele.’’

Pomoćnik u stručnom štabu gostiju Savo Pavićević prvo se osvrnuo na prethodno kolo i duel sa liderom šampionata, a potom govorio o kvalitetima rivala:

’’Mnogo smo očekivali od te utakmice. Mislim da su momci zaslužili bod da uzmu iz tog duela. Jako smo se istrošili na tom meču i psihički i fizički, ali svesni smo da se moramo okrenuti narednim obavezama. Jako dobro su radili protekle nedelje i očekujem da se vratimo sa pozitivnim rezultatom iz Niša. Nažalost povredio se Stefan Milošević koji nam je bitan za igru. Male probleme ima Mile Savković, ali očekujem da se stavi na raspolaganje šefu struke. Ekipu Radničkog iz Niša vodi odličan trener, Vladimir Gaćinović. Možda je u ovom trenutku to i najveći problem za nas jer puno zna o našoj igri i o svakom pojedincu koliko može. Radnički ima kvalitetne pojedince, igraju napadački, dosta agresivno. Mislim da imamo odgovor za tu igru. Naša ekipa ima kvalitet, posebno kada smo spremni i igramo kompaktno i maksimalno motivisano.’’

Derbi susret 24. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Spartaka igra se u subotu 27. februara 2021. godine, sa početkom u 14:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš