Ekipa Novog Pazara u okviru 23. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Ivanjici gde će odmeriti snage sa ekipom Javor Matisa.

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Radoslav Batak govorio je o kvalitetima rivala, a kao posebnu opasnost naveo je njihovu igru kod prekida:

’’Biće teško, Javor je posebno opasan na domaćem terenu. Dobra su, tvrda i takmičarska ekipa, koja je u izjednačenom meču sa Partizanom propustila šansu da osvoji bod. Mi ne smemo da stanemo posle jedne dobre utakmice kod kuće, koju smo odigrali s Radničkim. Znamo svoje vrline i slabosti. Daćemo maksimum i nadam se dobrom rezultatu. Javor najčešće preti iz prekida. Sa druge strane, moji izabranici tu imaju problem. Timovi koje sam ranije vodio nisu primali golove iz defanzivnih prekida, a posebno ne posle kornera. Tu preuzimam punu odgovornost. Nije pitanje života ili smrti, ali jako je blizu toga. Dve trećine golova u modernom fudbalu dođe posle prekida. To je tih pet ili deset sekundi gde je potreban visok stepen koncentracije.’’

Meč 23. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Javor Matisa i Novog Pazara igra se u ponedeljak 22. februara 2021. godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK Novi Pazar