Novosadski Proleter u okviru 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka.

Šef stručnog štaba Slanobaraca, Branko Žigić, ističe da će njegov tim pokušati da stigne do pobede koja bi značajno podigla samopouzdanje igrača za nastavak takmičenja:

’’Ne mogu ništa da zamerim igračima na želji u drugom poluvremenu duela sa Zlatiborom. Hteli su da pobedimo, međutim, uz pogođenu prečku Živojinovića, realizacija koja nas je koštala još boljeg plasmana nije bila dovoljna da se na kraju radujemo. Rezultatom ne mogu da budem zadovoljan, ali ukupnom igrom donekle mogu. Posle pobede nad Mačvom, a potom i minimalnog poraza od Spartaka, Bačka će morati da ide na pobedu. I naše ambicije vezane su za trijumf, koji bi nam bio kao melem na ranu, veliki podstrek i vratio bi nam donekle poljuljano samopouzdanje. Jesenas su se Palančani u sudijskoj nadoknadi izvukli, postigli su gol iz jedanaesterca, pa su nam, u neku ruku, ostali dužnici. Neće nam biti nimalo lako, rival je doveo trenera Vanića koji je ostavio dubok trag u Proleteru, a pojačali su i igrački kadar. Nemamo izbora, ići ćemo u Bačku Palanku da pobedimo.’’

Meč 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Bačke i Proletera igra se u sredu 17. februara 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Proleter