Šabačka Mačva u okviru 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba crno-crvenih Slaviša Jelić ističe da je u poređenju sa prethodnim kolom kadrovska situacija povoljnija, kao i da bi pobeda bila izuzetno važan korak napred u borbi za opstanak:

’’Ono što smo prikazali u Bačkoj Palanci je, po meni, objektivno 50 odsto mogućnosti ovog tima. Da bi pobeđivala, ova ekipa mora da pruža 100-120 odsto svojih mogućnosti, da igra disciplinovano u odbrani i agresivno u napadu, da poboljšamo efikasnost. Ekipa Metalca je odlična ekipa koja igru bazira na kolektivu, dobroj pripremljenosti i disciplini. Imamo čime da im pariramo. Za razliku od prethodnog kola, imaću nešto lakšu situaciju što se tiče sastavljanja ekipe, na raspolaganju imam sve igrače, nema više povređenih i požutelih. U ekipu se posle povrede vraća iskusni vezista Miloš Adamović, a pravo igranja je stekao i napadač Aleksandar Ćirković, koji bi trebao da pojača konkurenciju u napadu. Za nas ovo nije običan meč, samo pobeda nam vraća realne šanse u borbi za opstanak. Nadam se da ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobede, iako neće biti uopšte lako, uprkos svim problemima koji nam znatno otežavaju rad.’’

Meč 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mačve i Metalca igra se u subotu 13. februara 2021. godine, sa početkom u 13:30 časova.

FOTO: FK Mačva