Novosadski Proleter u okviru 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Čajetine, ekipu Zlatibora.

Šef stručnog štaba Slanobaraca, Branko Žigić, ističe da je njegov tim u prvoj prolećnoj rundi bio dosta oslabljen, ali da već od susreta sa Zlatiborcima očekuje da ekipa uhvati željeni ritam:

’’Minimalni poraz od građevinara ostavili smo iza nas i svu pozitivnu energiju usmerili na dolazak Zlatibora. Želimo da popravimo utisak i vratimo poljuljano samopouzdanje. Za to će nam biti potreban maksimalan pristup, mnogo više želje, truda i zalaganja, što bi uz bolju efikasnost bio jedan od preduslova da trijumfujemo. Jesenas smo odigrali odlično, ove polusezone nećemo da  igramo epizodnu ulogu. Neću uopšte da tražim alibi za prethodni poraz. Leandro nije imao pravo nastupa, Brana Milošević je tek zalečio povredu, a kada se tome doda da su nas napustili najbolji golman u ligi Petrić i kapiten Babić, ušli smo u meč oslabljeni. Odigrali smo u granicama predviđanja, ali to nije bilo dovoljno za povoljan rezultat. Osim želje za visokim plasmanom cilj je da sa znatno podmlađenim sastavom afirmišemo talentovane igrače. Znam da će za to biti potrebno puno strpljenja, da se namestimo, da što pre dostignemo formu koja nas je krasila, donela puno radosti. Zato već od meča sa Zlatiborom očekujem da uđemo u pravi ritam i ostvarimo pobedu, kao što je protiv istog protivnika bilo u prvom delu sezone.’’

Meč 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Zlatibora igra se u petak 12. februara 2021. godine, sa početkom u 14:30 časova.

FOTO: FK Proleter