Najbolji igrač 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Luka Luković, asistent i dvostruki strelac u pobedi Javor Matisa nad ekipom Mladosti u Ivanjici.

Zimska pauza je okončana, a ovog vikenda odigrano je prvo prolećno kolo. Imali smo priliku da ispratimo nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica, a ako se po jutru dan poznaje čeka nas uzbudljiva polusezona. Najbolji utisak, za mnoge neočekivano, ostavila je ekipa Javor Matisa koja je pružila odličnu partiju i ostvarila ubedljiv trijumf u duelu sa ekipom Mladosti. Najbolji akter ovog lokalnog derbija bio je Luka Luković koji je pored dva postignuta pogotka na svoj konto upisao i jednu asistenciju. On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima, odlično se kretao, a u ključnim momentima pokazao je prisebnost i odlične realizatorske mogućnosti. Zbog svega toga je upravo on izbor naše redakcije za najboljeg igrača 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije. Bilo bi nepravedno ne istaći da je ovog vikenda sjajnu partiju pružio i njegov saigrač, Miroslav Maričić, koji se takođe dva puta upisao u listu strelaca.


FOTO: FK Javor Matis

Luka Luković (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji napadača, a u mlađim kategorijama nastupao je za Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Tokom seniorske karijere nastupao je za Vojvodinu, švajcarski Biel-Bienne, Bačku, belgijski Mouscron i Čukarički, odakle je pre godinu dana i stigao u Ivanjicu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18, U19). Tokom aktuelne superligaške sezone bio je starter na svih 20 mečeva i postigao 9 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: