Fudbaleri Zlatibora započeli su u ponedeljak pripreme za prolećni deo sezone u Super ligi Srbije, a predsednik kluba Veljko Radulović veruje da će izboriti opstanak.

Stručni štab fudbalskog kluba Zlatibor na čelu sa Zoranom Njegušem okupio je u ponedeljak prvotimce na startu zimskih priprema za nastavak šampionata. Prvotimce je na prvom okupljanju pozdravio i predsednik kluba Veljko Radulović koji veruje u opstanak u elitnom društvu:

’’Uz prava, ozbiljna pojačanja i ozbiljan rad sadašnjeg stručnog štaba i sportskog direktora, mislim da ćemo naše ciljeve ostvariti. Siguran sam da ćemo i od juna biti u Super ligi Srbije. Malo smo i mi bili zatečeni ulaskom u Super ligu, želeli smo to i radili, ali kratak je bio period da se organizuje klub za mnogo veće zahteve nego što su bili u Prvoj ligi. Iskreno, nismo očekivali da je tolika razlika. Ali, kad dođete u situaciju da dočekate Zvezdu, Partizan, Vojvodinu i sve ostale klubove, što je pre nekoliko godina bilo nezamislivo, naravno da smo ponosni i nastavićemo da radimo tako. Sada smo na vreme počeli pripreme, tradicionalno nas je sneg dočekao, mi Zlatiborci volimo što je tako. Dugo je trebalo igračima da teren u Užicu dožive kao domaći teren, mi smo jedina ekipa koja je gostovala u svakom kolu. Igrači su sada shvatili da taj teren kao domaći. U dogovoru sa predsednikom opštine, opštinskim rukovodstvom i Fudbalskim savezom Srbije, vrlo brzo očekujem da ćemo na nekom novom stadionu na Zlatiboru igrati utakmice Super lige.’’

Na prvoj prozivci prisutna su bila i pojačanja kluba za nastavak sezone, nekadašnji igrač Partizana, Javora i Inđije, Eliomar Silva, mladi napadač Andrej Bogićević iz Grafičara, povratnik u klub iz niškog Radničkog, Danilo Dašić, a stigli su i Danilo Milenković iz Proletera, Seid Mulamuratović iz Sjenice i Stefan Denić iz obrenovačkog Radničkog. Klub su napustili Igor Poček posle jedne polusezone i Milan Đokić koji je za klub odigrao 55 utakmica tokom dve godine i postigao 10 golova.

Čajetinski klub će se na Zlatiboru će drugu fazu priprema sprovesti na Paliću. Nastavak sezone zakazan je za 6. februar.

FOTO: FK Zlatibor