Fudbaleri Crvene zvezde su danas započeli pripreme za prolećni deo sezone, pod komandom šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

Nakon što su juče odradili sva neophodna testiranja u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku, danas su se prvotimci Crvene zvezde okupili pod komandom Dejana Stankovića, spremni da odrade prvi trening u 2021. godini. Fudbalerima su se obratili i generalni direktor Zvezdan Terzić, kao i sportski direktor Mitar Mrkela, poželevši im puno sreće i uspeha u tekućoj godini.

Stanković je na prozivci imao 31 fudbalera na raspolaganju: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Marko Ćopić, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Nemanja Milunović, Milan Rodić, Radovan Pankov, Miloš Degenek, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Seku Sanogo, Veljko Nikolić, Ričard Odada, Nikola Stanković, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić, Željko Gavrić, Andrija Radulović, Aleksa Vukanović, El Fardu Ben, Slavoljub Srnić, Srđan Spiridonović, Veljko  Simić, Nikola Krstović, Aksel Bakajoko, Milan Pavkov, Dijego Falćineli, Marko Lazetić.

Igračima se prvo obratio generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, koji im je poželeo puno zdravlja i uspeha u novoj godini:

’’Momci pre svega vam čestitam praznike, vama i vašim porodicama želim mnogo zdravlja. Kao igračima Crvene zvezde želim vam uspeha, da budete zdravi, da vas povrede mimoiđu i da ostvarimo sve one zacrtane ciljeve, koji su pred nama. Pre svega je to osvajanje šampionske titule, osvajanje kupa i dvomeč sa Milanom. Mnogi od vas su dugo u Zvezdi, znate koje su obaveze i očekivanja. Svakih šest meseci imamo pozdravne reči, sve što vam govorimo vi već znate. Klinci kojih ima dosta danas, odrasli su u Zvezdi, znaju kakvu težinu donosi breme očekivanja u Zvezdinom dresu. Slušajte šefa stručnog štaba, odgovorite na sve zahteve koji su pred vama. Ne opuštajte se, šampionska titula nije osvojena, iako imamo devet bodova prednosti. Iz utakmice u utakmicu moramo da budemo korak po korak bliži zacrtanom cilju. Momci srećno.’’


Predsednik kluba, Svetozar Mijailović, poželeo je svima sreću i da u ovoj godine naprave dodatni iskorak u igri i rezultatima:

’’Želim vam sreću i radost da vas prati u ovoj 2021. godini. Većina vas je prethodne godine pisala sjajne rezultate, koji obeležavaju istoriju Crvene zvezde. Želeo bih da i u ovoj godini ponovite i da napravite korak više, a vi znate šta je to, da se ove godine okitimo duplom krunom i na jesen ostvarimo plasman u Evropu, kao što je to bio slučaj u prethodne četiri godine. Želim vam sreću, vama i vašim porodicama i da se u veselju družimo i u ovoj 2021. godini. Srećno momci.’’


Izabranicima Dejana Stankovića se uoči prvog treninga obratio i sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, koji je izneo svoja očekivanja vezana za pripremni period:

’’Momci želim vam srećne novogodišnje i božićne praznike, kao i uspešan početak priprema. Naši ciljevi su uvek isti, oni su uvek najveći, najviši. Želimo titulu i kup, kao i da se dobro predstavimo i ako je moguće prođemo dvomeč sa Milanom. Naša velika motivacija za ovu sezonu jeste četvrta uzastopna titula  prvaka Srbije, to će biti prvi put da jedna generacija tako nešto ostvari. Želim u vama da vidim istu strast koja je bila prisutna kada smo osvajali prvi trofej, na početku kada samo se ovde okupili. Od danas imamo 27 dana da se dobro pripremimo za prvu utakmicu koju igramo protiv Novog Pazara. Idemo na Kipar, zatim u Tursku i želim da se pripremite što je moguće bolje, kako bismo sve ove ciljeve koje smo postavili, uspeli da ostvarimo.’’


Šef stručnog štaba Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata u prethodnom periodu, ali i poručio svojim igračima da nema mesta opuštanju i da ih u narednih 27 dana očekuje naporan rad:

’’Dobro se vratili momci, sve najbolje vama i vašim familijama za praznike koji su za nama. Ciljevi su isti, na nama je da se dokažemo i pokažemo. Dosta smo pričali u prošlom vremenu, dobili ste dosta pohvala, svi smo ih dobili i tu stavljamo tačku. Treba da dobro zasučemo rukave, krećemo od nule, još uvek nismo ništa napravili, tek je odigrano prvo poluvreme. Pre svega od starijih očekujem da budu pravi lideri, da povuku mlađe sa sobom, da ih što pre nauče kako treba da se poštuje grb i klub, kao i kako treba da se trenira ovde kod nas. Dobrodošlica Odadi, Stankoviću i Akselu, želim im da se što pre uklope, puno sreće, da nameste glavu, čeka nas jedan ozbiljan i težak rad.’’


Fudbaleri Crvene zvezde već sutra putuju na Kipar gde će odraditi prvi deo priprema.

Pogledajte video izveštaj sa ovog događaja:

FOTO: FK Crvena zvezda