Pripreme za prolećnu polusezonu i nastavak šampionata danas je započela ekipa Radnika iz Surdulice, a na prvoj prozivci prisutno je bilo 30 igrača.

Testiranjem igrača, lekarskim pregledima i testovima fizičke izdržljivosti danas su u Surdulici započele zimske pripreme fudbalera Radnika za nastavak šampionata. Prvi deo priprema odradiće se u Surdulici, na terenu sa veštačkom travom, dok će drugi deo priprema odraditi u turskoj Antaliji. Današnjoj prozivci prisustvovalo je 30 igrača, a nakon prozivke fudbalere je pozdravio predsednik kluba, Stanislav Tončev, poželevši im najpre dobro zdravlje i puno uspeha u nastavku prvenstva:

’’Želim vam najpre dobro zdravlje, jer je u godini za nama zdravlje bilo najveća privilegija. Pandemija koja nas je zadesila bila je najveći udarac, kako čovečanstvu tako i svetskom sportu. To se naravno odrazilo i na naš klub, ali ste svedoci da smo nastojali da se to najmanje oseti i kod zaposlenih u klubu i u igračkom kadru i trudićemo se da tako bude i nadalje. Što se tiče našeg cilja za nastavak prvenstva, na prvom mestu je to da Radnik bude tim koji će se odvojiti od ekipa koje se bore za opstanak u ligi i prelazak u grupu timova u gornjem delu tabele, jer smatram da je to moguće. Mi ćemo se potruditi i nadalje da Vam pružamo što bolje uslove, a vi ste tu da nam uzvratite dobrim rezultatima i da pokažete da nije slučajnost biti na devetom mestu tabele. Kada kažem da ćemo nastaviti sa poboljšanjem uslova, pre svega mislim na renoviranje svlačionica i kupovinu poslovnog prostora tržnog centra na samom stadionu, a u cilju preseljenja klupske teretane. Želim Vam još jednom dobro zdravlje i srećan put na pripreme u Tursku, a u nastavku prvenstva svima nama puno uspeha.’’

Nakon predsednika kluba prisutnima se obratio i sportski direktor Radnika, Darko Gašić, koji je istakao da od igrača očekuje da pokažu da nisu slučajno na trenutnoj poziciji:

’’Želim vam puno zdravlja i uspeha u narednoj godini i da ostvarite sve ciljeve koje ste zacrtali. Mi svi imamo jedan zajednički cilj u predstojećem periodu, to je da svima pokažemo da nismo slučajno na ovoj poziciji na tabeli. Poželeo bih dobrodošlicu novim igračima, i oni nisu slučajno ovde. Pratili smo njihove igre, a na njima je da pokažu da smo ih s pravom doveli ovde i da mogu više da urade. Što se tiče igrača sa pozajmice i naših momaka iz omladinske škole trebaju znati da imaju mogućnost da pokažu šta mogu i šta znaju, da nas ubede da zaslužuju da budu tu i postanu prvotimci vrlo brzo. Predsednik Tončev ulaže puno energije i sredstava, pa u ime sportskog sektora veliko hvala na tome, potrudićemo se da opravdamo to poverenje, a naše je da ga nateramo da na leto budu još neke nove stvari koje su u našem zajedničkom interesu.’’

Šef stručnog štaba, Slavoljub Đorđević, takođe je poželeo dobrodošlicu igračima i najavio nove metode rada na treninzima:

’’Naravno da nismo slučajno ovde gde jesmo. Pokazali smo da imamo kvalitet i samo možemo da idemo prema vrhu. Za vreme priprema imaćemo nove metode treninga u odnosu na treninge za vreme trajanja prvenstva i usklađivaćemo u skladu sa vremenom i vremenskim uslovima. Trebaće nam da u ovom kratkom periodu najpre sačuvamo zdravlje. Ovo što mi radimo odjeknulo je daleko i treba to čuvati i ići prema još boljem. Svima želim puno zdravlja, sreće i uspeha u godini koja je pred nama."

Prvi kontrolni meč Surduličani će odigrati 13. januara protiv ekipe Dubočice. Ekipa će put Antalije krenuti 15. januara gde će boraviti dve nedelje i odigrati još tri kontrolne utakmice. Protivnici će im biti Khimki (20. januar), Dinamo Tbilisi (23. januar) i Rukh (27. januar).

FOTO: FK Radnik