Ekipa Javor Matisa je danas u pravim zimskim uslovima započela pripreme za prolećnu polusezonu u kojoj je cilj opstanak u elitnom rangu.

Fudbaleri Javor Matisa su osmog dana januara započeli pripreme za drugi deo sezone. Njih je prilikom okupljanja pozdravio predsednik kluba Dragomir Lazović, kao i stručni štab na čelu sa trenerom Igorom Bondžulićem.

Što se tiče kadrovske situacije, desile su se određene promene. Pored Vladimira Otaševića i Nemanje Mladenovića, sa kojima se klub rastao još pre kraja kalendarske godine, Javor su napustili Bojan Mijailović i Kristijan Župić, dok je Nedeljko Piščević pred značajnim transferom u redove šampiona Letonije, Rige. Novi fudbaler Javora je od pre dve nedelje Nemanja Vico, dok je iz Kolubare stigao golman Boris Velimirović. Očekuje se finalizacija pregovora sa još nekoliko igrača.

Trener ivanjičkog superligaša, Igor Bondžulić, izneo je svoja očekivanja na startu zimskih priprema:

’’Želim svim ljubiteljima fudbala da čestitam novogodišnje i božićne praznike i poželim uspešnu godinu. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i prevazići probleme sa virusom iz prethodnog perioda. Što se tiče drugog dela sezone, naš cilj je da ostanemo u ligi i mislim da i kao ekipa i kao klub i kao grad zaslužujemo da i naredne godine budemo u superligaškoj konkurenciji. Znamo svi da nas čeka jako težak posao. Prolećni deo prvenstva je dug. Čeka nas 19 utakmica i očekujemo veliku borbu. Nijedna ekipa nije odustala od borbe za opstanak, ali mislim da imamo kvalitet i da ćemo se dobro pripremiti i uz pomoć svih struktura kluba ostvariti cilj. Javor je izuzetno afirmativan klub. Tokom godinu i po dana, koliko sam ja tu, mnogo igrača je prošlo kroz klub i zaista se mnogo igrača afirmisalo ovde i pronašlo inostrane angažmane. Cirkulacija igrača je velika, neprestano odlaze i dolaze novi. Ono što je sigurno jeste da se moramo adekvatno pojačati. Evidentno je da će nas kapiten Piščević napustiti. To je igrač koji je dosta bitan za našu igru i očekujem da ćemo kao klub odgovoriti na pravi način u ovom prelaznom roku, dovesti adekvatna pojačanja i uspeti da ostvarimo sportske ciljeve, ali i afirmišemo nove fudbalere.’’

Ekipa Javor Matisa će pripreme obaviti u Kosjeriću, gde će odigrati četiri prijateljske utakmice.

FOTO: FK Javor Matis