Nakon zasluženog odmora fudbaleri i stručni štab Spartaka započeli su proces zimskih priprema za nastavak šampionata.

Zimska pauza je završena za fudbalere Spartak Ždrepčeve krvi. Današnjim okupljanjem na Gradskom stadionu ’’golubova’’ su počeli pripreme za nastavak šampionata koji je zakazan za 6. februar. U gotovo identičnom sastavu Subotičani su krenuli sa radom kako bi ostvari  ciljeve koji su postavljeni u ovoj godini, a to je mesto među najboljima i mogućnost izlaska na međunarodnu scenu. Ekipa će do 15. januara raditi u Subotici, a potom se seli u Tursku gde će tokom dvonedeljnog boravka realizovati glavni deo priprema. Fudbaleri Spartaka će u Antaliji odigrati pet kontrolnih utakmica sa ruskim i ukrajinskim ekipama (Krila Sovjetov, Dnjipro, Olimpik, Torpedo i Ufa).

Na prozivci je bilo prisutno 35 igrača, među kojima je i sedam omladinaca: Nemanja Tekijaški, David Dunđerski, Stefan Milošević, Mihajlo Ivančević, Milan Marčić, Branimir Jočić, Noboru Šimura, Vladan Vidaković, Aleksa Urošević, Nikola Srećković, Lazar Tufegdžić, Mile Savković, Stefan Šormaz, Mihailo Baić, Luka Bijelović, Nikša Vujanović,  Strahinja Jovanović, Aleksa Đurasović, Aleksandar Vidović, Filip Jović, Andrija Milić, Nemanja Branković, Ognjen Mažić, David Stojanović, Luka Jančić, Jakša Jevremović, Stefan Stanisavljević, Uroš Kilibarda, Srđan Hrstić, golmani Filip Dujmović, Mišo Dubljanić, Vojin Stajković i Đorđe Vukanović, kao i novajlije Andrija Rajović i Nikola Furtula.

Slobodu u izboru nove sredine dobili su: Damjan Gojkov, Jovan Lazić, Maksim Andrušenko i golmani Ivan Dokić i Andrej i Sorokin.

Sportski direktor ’’golubova’’ Ljubiša Dunđerski ističe da je okosnica tima na okupu, da ima dovoljno vremena za pripreme, a izneo je i planove vezane za prelazni rok:

’’Pripreme počinjemo gotovo u identičnom sastavu. Učinićemo sve da ostvareno  u prvom delu,  potvrdimo i u nastavku sezone i budemo ozbiljni konkurenti u borbi za gornji deo tabele. Prvenstvo počinje 6. februara, vremena ima da se dobro pripremi ekipa. Igrači koji su činili okosnicu tima su i dalje tu, osim Stefana Denkovića kome je istekao ugovor. Rastali smo se sa nekoliko igrača sporazumno i dali im priliku da potraže sreću u nekom drugom klubu. Kao i svake godine priključili smo nekoliko omladinaca koji su dobro radili i ovo im je nagrada za trud. Za sada nemamo novih imena, osim Furtule i Rajovića koje smo doveli pred kraj prvog dela šampionata. Tražimo sigurno dva pojačanja, u pregovorima smo sa njima, ali to još nije definisno.’’

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Buač izneo je plan i program rada tokom priprema, a posebno je istakao da će omladinci imati dobru priliku da se nametnu:

’’Tu  je 35 igrača, među kojima je i sedam omladinaca, a zbog toga bih posebno pohvalio rad omladinske škole. Igrači koji su sada sa nama imaju određen kvalitet i zaslužuju da budu uz prvi tim, a kroz pripremni period ćemo videti ko će se nametnuti. Verujem da ćemo ovih desetak dana moći dobro da radimo, da će nas vreme poslužiti, a potom sledi odlazak u Antaliju gde nastavljamo sa radom do 29. januara. Imaćemo pet utakmica gde su nam protivnici ruski i ukrajinski timovi. To su jaki protivnici sa kojima ćemo proveriti gde se nalazimo u ovom momentu. Trudićemo se da igramo dobar ofanzivni fudbal i da budemo bolji nego u prvom delu koji je bio jako uspešan.’’

Nakon prozivke koju je obavio šef stručnog štaba Vladimir Buač, kao i obraćanja sportskog direktora Ljubiše Dunđerskog usledio je i prvi trening u novoj godini.

FOTO: FK Spartak ŽK