Današnjom prozivkom i prvim treningom ekipa Radničkog je započela pripreme za prolećni deo sezone 2020/21.

Prozivkom koju je tačno u podne na stadionu Čair izvršio šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović fudbaleri Radničkog počeli su pripreme za nastavak sezone u Super ligi Srbije. Ekipa će do 13. januara raditi u Nišu, a onda će otići u tursku Antaliju, gde će boraviti dve nedelje i obaviti glavni deo priprema. Radnički će u Turskoj odigrati i pet kontrolnih mečeva, a spisak protivnika biće poznat u narednih nekoliko dana. Danas je održan i prvi trening , a sutra će fudbaleri biti podvrgnuti detaljnim zdravstvenim pregledima i testiranju. Badnji dan i Božić igrači će provesti sa svojim porodicama, a drugi trening održaće se 8. januara.

Šef stručnog štaba Nišlija izneo je plan rada tokom pripremnog perioda i istakao da očekuje dobre provere na pripremama u Antaliji:

’’Utanačili smo sve detalje rada od 8. do 13.januara, do kada ćemo trenirati u Nišu, ali i u vreme boravka u Antaliji gde ćemo ostati do kraja ovog meseca. Akcenat rada na Čairu biće na fizičkoj pripremi, a prve dane u Turskoj takođe ćemo najviše posvetiti sticanju kondicije, ali i brzo početi rad sa loptom i odigravanje kontrolnih utakmica. Imamo pet ugovorenih termina za mečeve na kojima ćemo proveriti sve naše fudbalere i polako privoditi kraju formiranje najboljeg sastava. Protivnike u Antaliji poimence, međutim, još ne znamo i verovatno ćemo sa većinom njih susrete dogovoriti u ovom poznatom turističkom odmaralištu i sportskom centru, koji je idealan za pripreme. U svakom slučaju očekujem jake i prave rivale i da kroz utakmice sa njima dođemo i do najboljeg tima, ali i najbolje moguće forme za start prolećnog dela sezone.’’

Na Čairu za sada nema novajlija, ali nema sumnje da će ih biti tokom prelaznog roka, posebno u fazi napada, s obzirom na to da su klub napustili Nemanja Kojić i Dušan Stoiljković.  Dres Radničkog više neće nositi ni iskusni vezista Dušan Pantelić.

Na prozivci su bili sledeći fudbaleri: Borivoje Ristić, Milorad Kojić, Dimitrije Stevanović, Stefan Ilić, Nikola Stevanović, Žarko Marković, Marko Momčilović, Nenad Šljivić, Đorđe Stojković, Nikola Aksentijević, Petar Ćirković, Kristijan Živković, Nikola Jovanović, Aleksandar Kovačević, Todor Petrović, Ognjen Bjeličić, Petar Đuričković, Stefan Mitrović, Luka Petrović, Nenad Gavrić, Filip Kasalica, Stefan Đurić, Aleksa Dušanić, Ilija Spasić, Uroš Đuranović i Danijel Ranđelov.

FOTO: FK Radnički Niš