Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas je zvanično predstavio novog šefa stručnog štaba Mladena Krstajića.

Nakon nedavne smrti Zoltana Saboa uprava fudbalskog kluba TSC iz Bačke Topole pronašla je rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba seniorskog tima. Tim povodom danas je u prostorijama kluba organizovano predstavljanje Mladena Krstajića koji je tokom svog obraćanja predstavnicima medija izrazio veliko zadovoljstvo što će ubuduće predvoditi ovu ekipu u superligaškom takmičenju:

’’Iskreno rečeno, zadovoljstvo mi je što sam na ovom mestu. Kada sam došao na prvi i jedini  sastanak sa upravom ovog kluba, kada sam pogledao ovo zdanje, nisam postavljao nikakve uslove, ni finansijske. Razlog je to što TSC ima sve kao jedan bundesligaški klub, to me je bukvalno fasciniralo. Znajući Janoša Žemberija, predsednika ovog kluba, verujem da je ovo samo početak. Ovo je domaći zadatak za sve klubove, ovako treba da izgleda jedan klub u 21. veku. Posle izuzetno teških trenutaka na kraju prošle godine, prerane smrti Zoltana Saboa, ekipa je uspela da se izbori i da dođe do pobeda u poslednje dve utakmice sezone. Tako smo došli u poziciju da se priključimo vrhu, ali moramo sačekati prvih pet kola.’’

Novi šef stručnog štaba je takođe istakao da će mu u radu pomagati pomoćni trener Dušan Bajić i trener Stefan Janković. Ekipa će zimske pripreme započeti 8. januara, dok će 14. januara otputovati na dvonedeljne pripreme u Tursku, gde će odigrati i četiri prijateljske utakmice.

Dosadašnji pomoćni trener, Mirko Jovanović, ubuduće će obavljati dužnost sportskog direktora kluba. On se tokom svog obraćanja zahvalio upravi kluba na ukazanoj prilici i poverenju, a potom istakao da je angažovanje Mladena Krstajića potvrda najviših ambicija:

’’Iskoristiću sve svoje znanje da postignemo što bolje rezultate. TSC ima najviše ambicije, što smo potvrdili prethodnim sezonama. Potvrda tih ambicija je i angažovanje Mladena Krstajića. To je takođe  potvrda da ćemo ići samo uzlaznom putanjom.’’

Ekipa TSC-a je jesenji deo sezone završila na 8. mestu superligaške tabele, sa 27 osvojenih bodova na svom kontu.

FOTO: FK TSC