Derbi meč 19.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde ekipa Vojvodine dočekuje gradskog rivala, ekipu Proletera. Biće to ne samo gradski derbi, već i duel dva tima koji se bore za visok plasman i Evropu, pa treba očekivati izuzetno borbenu i kvalitetnu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz tri remija i tri poraza, pa su sa 39 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Spartaka, a rezultat je bio 0:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili devet pobeda, uz pet remija i četiri poraza, pa su sa 32 boda na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 1:0. Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone u okviru Kupa Srbije, a ekipa Vojvodine je tom prilikom slavila rezultatom 0:2. Isti tim je slavio i nakon dva prošlogodišnja prvenstvena duela, oba završena rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba Vojvodine, Nenad Lalatović, ističe da izuzetno ceni protivnika, kao i da očekuje jako tešku utakmicu u kojoj se nada da će njegov tim uspeti da stigne do pobede:

’’Proleter je moj omiljeni klub, u njemu sam kao trener proveo dve godine, najduže vreme. Vode ga dva divna čoveka, moji veliki prijatelji. Proleter je najprijatnije iznenađenje, igraju tvrd fudbal. Ne daju mnogo golova, ali ih ni ne primaju. Organizovano se brane. Branko Žigić je izrastao u jednog kvalitetnog trenera, što pokazuje i tabela. Imaju fenomenalnu polukontru i kontru, dva dobra krilna i jednog špic igrača. Defanzivno svi dobro stoje u bloku, a zadnja linija je iskusna i uigrana. Čeka nas najteža utakmica do sada, ako pobedimo to će biti naša najteža pobeda u ovom delu sezone. Ova godina je bila veoma naporna, od korone do načina na koji smo osvojili trofej. Svi su očekivali da ćemo da padnemo, jer nismo dovodili pojačanja, ali mi smo ponovili uspeh i treći smo na tabeli. Moji igrači su zaslužili da se pohvale, jer su oni, uz Crvenu zvezdu, najveći hit ove sezone. Što se tiče kadrovske situacije, neću moći da računam na Simića, Topića, Bojića, Saničanina i Bralića. Međutim, fudbaleri koji su ih zamenili to su uradili dostojno. Moji igrači su jedna velika familija.’’

Šef stručnog štaba Proletera, Branko Žigić, ističe da je domaćin favorit u ovom susretu, ali i da je vreme da njegovi igrači osvajaju bodove i protiv najboljih timova u ligi:

’’Gradski derbi nam dolazi u nezgodno vreme, obzirom da su igrači već dosta potrošeni i emotivno ispražnjeni, ali sa puno samopouzdanja dočekuju  utakmicu sa komšijama. Minimalnom, ali zasluženom pobedom nad Inđijom nismo rekli zbogom polusezoni. Vojvodina je blagi favorit,  što tabela i pokazuje. Nalaze se stepenicu više i ulaze sa većom dozom samopouzdanja, jer su u tri utakmice ostvarili isto toliko pobeda. Mi na strani nismo izgledali baš preterano lepo, ali se nadamo da je došlo vreme da protiv tri naša najbolja kluba ostvarimo povoljan rezultat. Protiv Crvene zvezde smo izgubili minimalnim rezultatom, od Partizana smo poraženi golom u nadoknadi vremena, a u kupu sa Vojvodinom ostavili smo dobar utisak, igrali sa nešto izmenjenim mladim sastavom koji se nije obrukao. Vojvodini ćemo suprotstaviti najjači sastav i mislim da je vreme da krenemo u žetvu bodova protiv tri naša najbolja tima.’’

Derbi susret 19. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Proletera igra se u četvrtak 17. decembra 2020. godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Vojvodina