Lider šampionata, ekipa Crvena zvezde, u okviru 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje gradskog rivala, ekipu Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da su se njegovi igrači fizički potrošili u duelu sa Gentom, da je došlo do emotivnog pražnjenja, ali da je potreban pravi pristup kako bi se u ovakvim mečevima stiglo do novih bodova:

’’U ovom trenutku još uvek nismo sigurni da li će neko od igrača koji nisu putovali u Belgiju biti spreman za meč protiv Rada. Kada su Katai i Kanga u pitanju sigurno da nećemo rizikovati, Sanogo se polako vraća. Što se tiče Rodića čekamo ponovno testiranje, još uvek nismo sigurni da je Gobeljić maksimalno spreman, ukoliko budemo videli bilo kakav problem u naredna 24 sata ni sa njim takođe nećemo rizikovati. Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko pražnjenje. Imali smo kiks protiv Javora u jednoj sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je veoma bitan, na tome svakodnevno radimo, jer kada je pristup pravi onda će i rezultat doći. U nekim situacijama igra ne može da bude briljantna posle ovakvog ritma, ali je bitan rezultat, razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda.’’

Meč 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Rada igra se u nedelju 29. novembra 2020. godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda