Uprava fudbalskog kluba Novi Pazar predstavila je juče novog šefa stručnog štaba Radoslava Bataka.

Nakon ostavke dosadašnjeg šefa stručnog štaba Novog Pazara, Kenana Kolašinca, uprava kluba je pronašla rešenje za to upražnjeno mesto. Ekipu će u narednom periodu predvoditi Radoslav Batak, koji je juče predstavljen u prostorijama kluba.

Sportski direktor Novog Pazara, Emir Bihorac, podsetio je prisutne predstavnike medija da je sa Batakom svojevremeno igrao u Vojvodini, uz ocenu da se radi o velikom profesionalcu koji uvek daje maksimum:

’’Hteli smo da angažujemo mladog i perspektivnog stručnjaka željnog dokazivanja. Igrali smo protiv Radničkog na početku prvenstva, kada je Batak vodio Nišlije, pa je imao priliku da upozna naš tim. Želim mu mnogo sreće i da se ovde oseća kao kod svoje kuće.’’

Novi šef struke Novog Pazara je tokom svog obraćanja naglasio da je njegov prethodnik Kenan Kolašinac kvalitetno obavljao svoj posao i da mu je falilo malo više sreće:

’’Nije imao sreće u poslednjoj utakmici, gde je Pazar poražen (1:2) od po kvalitetu slabijeg Zlatibora. Da je bilo drugačije, ja danas ne bih bio ovde. Takav je posao, turbulentan. Lakše je promeniti trenera nego dvadeset igrača. Neophodno je da do kraja polusezone napravimo dobar rezultat, da se na pauzi pripremimo i pojačamo kako bismo završili u sredini tabele. Zadovoljan sam što je dosta fudbalera u rotaciji, a teren je jedino merilo. Dobro je što timovi u postavama moraju da imaju mlade igrače i verujem da će fudbal u Srbiji da napreduje određenim tempom.’’

Treneru Radoslavu Bataku će u stručnom štabu Novog Pazara pomagati prvi asistent Davor Berber, kondicioni trener Zoran Repac, kao i dvojica trenera iz prethodnog stručnog štaba, Elvir Muratović i Damir Beširović.

Ekipa Novog Pazara trenutno zauzima 15. mesto na superligaškoj tabeli, sa 15 osvojenih bodova na svom kontu. U narednom kolu plavo-beli će biti gosti ekipe Voždovca u Beogradu.

FOTO: FK Novi Pazar