Derbi meč 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Oba tima vode veliku borbu za visok plasman, zaostatak za vodećim ekipama je mali, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili šest pobeda, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 20 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Proletera, a rezultat je bio 1:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz tri remija i četiri poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini podelili bodove sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 0:0. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, prvi u Beogradu koji je ekipa TSC-a rešila u svoju korist rezultatom 1:2, a drugi u Senti koji je završen nerešenim rezultatom 2:2.

Pomoćnik u stručnom štabu ’’zmajeva’’ Dobrivoje Mutavdžić ističe da očekuje težak meč protiv kvalitetnog protivnika, ali da veruje u dobru igru svog tima i pozitivan rezultat:

’’U goste nam dolazi jedna od najorganizovanijih ekipa u Super ligi Srbije, koja je svoj kvalitet i mogućnosti pokazala u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Očekuje nas teška utakmica, ali ja verujem u nastavak niza dobrih rezultata i igru koju naši momci mogu da pruže.’’

Pomoćnik u stručnom štabu Topolčana, Mirko Jovanović, ističe da očekuje tešku, ali i lepu utakmicu, protiv rivala koji takođe igra napadački fudbal i voli da se nadmeće:

’’Kao i pred svaku utakmicu, i pred ovu protiv Voždovca detaljno smo se upoznali sa igrom protivnika. Voždovac je mlada, brza i poletna ekipa. U poslednjih nekoliko kola su ostvarili dobre rezultate,  tako da nas sigurno očekuje zahtevan meč. Volimo da igramo protiv ekipa kao što je Voždovac, jer se iz njihove igre vidi da vole fudbal i da se nadmeću napadački. Očekujem lepu utakmicu i našu pobedu.’’

Derbi meč 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u subotu 31.oktobra 2020.godine, sa početkom u 15:00 časova. Možete ga pratiti kao noseći meč u okviru multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK TSC