Najbolji igrač 11.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nenad Lukić, asistent i dvostruki strelac u ubedljivoj pobedi TSC-a nad ekipom Novog Pazara u Senti.

Odigrano je još jedno izuzetno zanimljivo superligaško kolo u kome su brojni mečevi na neki način ostali u senci 163. večitog derbija. Ipak, teško je bilo ne primetiti izuzetno ubedljiv trijumf ekipe TSC-a nad gostujućom ekipom Novog Pazara. Meč u Senti ekipa iz Bačke Topole je rešila u svoju korist rezultatom 7:0(4:0), a najzaslužniji za takav epilog svakako je sjajni napadač Nenad Lukić. On je tokom šezdesetak minuta provedenih u igri učestvovao u svim opasnijim akcijama i bio nerešiva enigma za protivničku odbranu, a sa asistencijom i dva pogotka je mnogo pre kraja utakmice rešio pitanje pobednika. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da je ovaj laskavi epitet poneo po drugi put ove sezone, jer je bio najbolji akter i 9.kola šampionata. Takođe, bilo bi nepravedno ne pomenuti i odličnu partiju njegovog saigrača iz napada Vladimira Silađija, koji je takođe pružio sjajnu partiju u duelu sa ekipom Novog Pazara i bio u najužoj konkurenciji.


FOTO: FK TSC

Nenad Lukić (28) je rođen u Sremskoj Mitrovici, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom karijere je nastupao za Teleoptik, bugarsku Lokomotivu iz Plovdiva, Rad, Donji Srem, Spartak, Bežaniju, Radnik, Zemun, Borac iz Čačka i Inđiju, odakle je u januaru prošle godine i stigao u Bačku Topolu. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U18, U19, U20). Tokom aktuelne sezone bio je starter na svih 11 superligaških mečeva, kao i na 2 meča kvalifikacija za Ligu Evrope. Sa 9 postignutih pogodaka trenutno je najbolji strelac lige.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: