Danas je na stadionu Čair predstavljen novi šef stručnog štaba niškog Radničkog Milan Đuričić. On je na tom mestu nasledio dosadašnjeg stratega niškog superligaša Radoslava Bataka.

Uprava fudbalskog kluba Radnički iz Niša danas je organizovala predstavljanje novog šefa stručnog štaba Milana Đuričića koji će u nastavku sezone sa klupe predvoditi prvi tim. Iskusni stručnjak je istaknuto trenersko ime u srpskom fudbalu, jedan od tvoraca generacije koja je 2013. godine postala omladinski prvak Evrope. Biće to njegov povratak u klub u kome je radio pre tri godine.

Tokom svog predstavljanja je istakao da je situacija danas mnogo povoljnija nego što je bila pre tri godine, kao i da je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da preuzme ekipu:

’’Radnički je sada u mnogo drugačijoj situaciji nego što je bio pre tri godine, kada sam ja radio ovde. Situacija je daleko bolja, klub je stabilan i organizovan i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da ga preuzmem.  Za mene je Radnički izazov. Već sam odradio jedan trening sa ekipom, ja te igrače uglavnom poznajem i neće mi biti teško da ih uvedem u svoj sistem. Jedina moja poruka na tom treningu je bila da je tim najvažniji pojedinac u ekipi i nadam se da su fudbaleri to shvatili. Što se tiče očekivanja, ja ne želim ništa da obećavam. Jedina stvar koja mene zanima je da Radnički igra dobar fudbal. Tako sam se ponašao prošli put ovde u Nišu, a tako ću i sada. Ciljevi su maksimalni, a koliko ćemo moći, ostaje da se vidi. Od četvrtka do utorka ćemo boraviti u Etno selu Stanišići. Odlučio sam se za ovaj potez da bi se osamio sa ekipom i da mogu da je upoznam na najbolji mogući način. Obaviću tamo i dosta razgovora sa igračima. Grupa koja trenutno funkcioniše u Radničkom mora da bude prava jedinstvena grupa, a ne skup pojedinaca u kojem svako gleda sebe.’’

On se potom osvrnuo i na ciljeve u aktuelnoj sezoni istakavši da su ambicije kluba u oba takmičenja ostvarive i da ima dovoljno vremena da se dođe do željenog rezultata:

’’Imamo mogućnost da u Kupu Srbije dođemo daleko i daćemo sve od sebe da iskoristimo tu priliku. Što se tiče prvenstva, cilj kluba je da se bude u prve četiri ekipe na tabeli. Radnički je na tom planu malo zaostao zbog rezultata  u prethodna tri kola, ali smatram da tu borba tek sledi i da imamo i više nego dovoljno vremena da se ravnopravno upustimo u tu trku. Moram da istaknem da je moj prethodnik Radoslav Batak radio ovde dobar posao, ali moje mišljenje je da prosto nije imao sreće u prethodna tri meča.’’

Ekipa Radničkog će u okviru 11.kola Linglong Tire Super lige Srbije biti gost ekipe Napretka, a meč je zakazan za subotu 17.oktobar, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš