Derbi meč 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna tima, koja su dobro započela aktuelnu sezonu i koja imaju velike ambicije.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz jedan remi i tri poraza, pa su sa 16 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 3:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz tri remija i jedan poraz, pa su sa 18 bodova na svom kontu uoči ovog kola zauzimali 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 4:0. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a ’’brđani’’ su oba rešili u svoju korist. Jesenji duel odigran u Subotici završen je rezultatom 0:1, dok je prolećni duel u Beogradu završen rezultatom 4:1.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović ističe da je ekipa Čukaričkog tradicionalno neugodan rival i da se u meč mora ući maksimalno koncentrisano i hrabro kako bi se stiglo do pozitivnog rezultata:

’’Ova utakmica nam dolazi u vrlo delikatnom trenutku.  Svesni smo šta smo uradili u poslednja tri kola, mnogo toga smo poništili od onoga dobrog iz prvih šest kola. Ne možemo da tražimo krivce ni u kome osim u nama samima. Problem je u nama, proteklo vreme smo proveli analizirajući šta se to promenilo u odnosu na početak prvenstva. Sutra nemamo izbora, moramo biti u pravom svetlu sa maksimalnim pristupom i odnosom prema igri. U goste nam dolazi ekipa sa kojom teško igramo i koja nam tradicionalno ne leži. Ubeđen sam da su igrači svesni situacije, da smo potrošili puno kredita i da nemamo puno izbora za bilo kakvo eksperimentisanje. Čukarički je ekipa sa sjajnim pojedincima koja igra napadački, agresivan fudbal. To je za nas obaveza više da se potrudimo da obradujemo naše pristalice. Kadrovska situacija se malo promenila, vratio nam se Dunđerski, možda malo kasno, jer je tek sinoć po prvi put trenirao. Biće u kombinaciji Tekijaški i Srećković koji nisu igrali prošlu utakmicu. Izvešćemo jedan sastav koji se može upustiti u mušku igru sa protivnikom, jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata.’’

Mladi golman ’’brđana’’ Đorđe Petrović ističe da je ekipa Spartaka neugodan i dobro uigran rival, sa kvalitetnim pojedincima, ali da njegov tim kao i u prethodnim kolima neće odstupiti od svog načina igre:

’’Spartak je pokazao da je dobra ekipa, koja je duže vremena na okupu. Odlično se poznaju, a to se vidi na terenu u svakom trenutku. Ne bih da izdvajam pojedince, oni su pre svega odličan kolektiv, posebno u napadačkoj liniji, ne zna se ko je opasniji, Nikolić, Srećković, Denković, Savković. Pratili smo ih ove sezone, na njihovim mečevima ima dosta golova, jasno je da igraju dopadljiv fudbal. Mi takođe igramo otvoreno, na gol više, uz visok presing, pa je sigurno da nećemo od toga odstupati. Igramo tako i u mečevima u kojima nismo favoriti, protiv Crvene zvezde i Partizana. Spartak je pokazao da moramo da ih respektujemo, ali idemo na tri boda. Pobeda bi nam mnogo značila pred nastavak sezone.’’

Derbi susret 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Čukaričkog igra se u subotu 03.oktobra 2020.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta kao nosećeg meča u okviru  multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Čukarički