Novosadska Vojvodina u okviru 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović ističe da je njegovim igračima teško pao poraz u prethodnom kolu, jer su tokom većeg dela susreta bili bolji rival, ali da veruje da će u duelu sa Surduličanima pružiti odličnu partiju:

’’Nije bilo lako posle poraza u Ivanjici, jer ko god da je gledao utakmicu, video je da je Vojvodina bila dominantna i odigrala sjajno. Stvorili smo mnogo stopostotnih šansi, pogotovo u prvom poluvremenu, koje nažalost nismo iskoristili. Tu mislim na Zukića i Vukadinovića, a kad takve šanse ne iskoristite, onda budete kažnjeni. Javor je postigao gol iz prvog šuta posle prekida, a drugi posle duge lopte i nepažnje naše defanzivne linije. Međutim, i dalje mislim da je prvo poluvreme protiv Javora bilo možda naše najbolje izdanje na strani ove sezone. Igračima je teško pao poraz, video sam to po njima, ali nadam se da će biti pravi protiv Radnika. Gledao sam Surduličane protiv Inđije, izgubili su, ali su, kao i mi protiv Javora, imali mnogo stopostotnih šansi. Radnik ima fenomenalnu polukontru i kontru, sa brzim i nižim krilnim igračima, koji sjajno traže prostor. Tu je i Makarić, dete Vojvodine, i on će sigurno imati veliki motiv. Dok sam bio trener Radničkog doveo sam ga u Niš i da sam ostao tamo on bi sigurno dobio šansu. Vrlo je pokretljiv i dobro napada zadnju liniju, a Radnik ima i dvojicu iskusnih zadnjih veznih igrača, tako da nas sigurno čeka teška utakmica. Ti unapred dobijeni mečevi su uvek najteži, ali mi smo Vojvodina i ići ćemo na osvajanje nova tri boda, za šta smo vrlo motivisani. Nažalost, nećemo biti kompletni, Topić se još uvek nije oporavio. Zadobio je povredu zgloba na treningu dok smo bili na Zlatiboru i zbog toga nije igrao protiv Javora. To je veliki hendikep za nas, jer se radi o mladom i talentovanom igraču. Ono što me je takođe veoma zabrinulo jeste povreda našeg golmana Simića. Pred trening oporavka, igrali su nožni tenis, a on se bacio pošto je hteo da uradi „makazice“ i pao je na lakat. Sutra će se uraditi magnetna rezonanca, pa ćemo znati kakva je težina povrede. Međutim, on sigurno neće braniti najmanje tri nedelje, ali imamo još dvojicu sjajnih golmana u koje apsolutno verujem.’’

Meč 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Radnika igra se u petak 18.septembra 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Vojvodina