Aleksandar Veselinović nakon predstojećeg vikenda više neće biti šef stručnog štaba Čukaričkog, a njega će na tom mestu naslediti dosadašnji pomoćnik Dušan Đorđević.

Dosadašnji šef stručnog štaba ’’brđana’’ Aleksandar Veselinović dobio je i prihvatio ponudu Al Dafre, kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uprava fudbalskog kluba Čukarički mu je i pored višegodišnjeg ugovora izašla u susret i omogućila mu da svoje trenersko umeće pokaže i van granica Srbije. Istovremeno, na Banovom brdu nisu sedeli skrštenih ruku, pa su doneli odluku da će Veselinovića zameniti njegov prvi pomoćnik Dušan Đorđević. Njih dvojica će u subotu na gostovanju u Nišu poslednji put sa klupe predvoditi belo-crne kao tandem.

Sportski direktor ’’brđana’’ Nenad Mirosavljević, istakao je da ostatak stručnog štaba ostaje na okupu i poželeo sreću dosadašnjem šefu struke:

’’Izašli smo u susret treneru Veselinoviću, iako smo imali višegodišnji ugovor. Dobio je ponudu iz inostranstva, izrazio je želju da ide i nismo mu pravili problem, niti ćemo to činiti bilo kome ko rešava egzistenciju. Dosadašnjem šefu struke želimo svu sreću, uz zahvalnost na svemu što je uradio za klub u prethodnom periodu. Na njegovo mesto dolazi prvi pomoćnik Dušan Đorđević, dok ostatak stručnog štaba ostaje isti.’’

Prve impresije po imenovanju na mesto šefa stručnog štaba Čukaričkog izneo je i Dušan Đorđević koji je istakao zahvalnost dosadašnjem kolegi:

’’Nastavljam tamo gde je Aca Veselinović stao, na putu koji je jasno definisan u Čukaričkom, a to je napadački fudbal, sa forsiranjem mladih igrača, uz težnju za što boljim rezultatom. Drago mi je da i ja lično mogu da idem u tom smeru. Veliku zahvalnost dugujem dosadašnjem šefu, što me je, da tako kažem, stavio u fudbalski superligaški izlog, gde su ljudi mogli da me vide i prepoznaju. Naravno, hvala i predsedniku Draganu Obradoviću i njegovim najbližim saradnicima, saradnicima u sturčnom štabu, kao i svim zaposlenima u klubu. Jednostavno, dobio sam poziv posle kojeg nisam mnogo razmišljao. Imao sam priliku da u prethodnih 15 godina radim u svim uzrasnim kategorijama, od pete pa do Super lige. Čukarički je izazov karijere za mene, kruna rada i ispunjenje snova i želja.’’

Derbi meč 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Čukaričkog igra se u subotu 19.septembra 2020.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Čukarički