Najbolji igrač 7.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nemanja Kojić, asistent i strelac u pobedi niškog Radničkog nad ekipom TSC-a u Senti.

Završeno je još jedno, sedmo po redu kolo elitnog ranga takmičenja, ponovo efikasno i sa puno uzbudljivih susreta. Pobedu Radničkog u Senti svakako ne možemo svrstati u red velikih iznenađenja, ali lakoća sa kojom su Nišlije stigle do važnog trijumfa na jednom od najtežih gostovanja svakako jeste iznenađujuća. Najzaslužniji za to je iskusni napadač Nemanja Kojić koji je asistencijom i prelepim golom u ključnim momentima utakmice dao ogroman doprinos u osvajanju sva tri boda. Taj učinak je samo plod velikog rada na terenu, sjajnog kretanja i odlične saradnje sa saigračima, pa nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Radnički Niš

Nemanja Kojić (30) je rođen u Loznici, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Tokom karijere je pored seniorske ekipe ’’građevinara’’ nastupao i za beogradski Partizan, turske ekipe Gacientep i Istanbulspor, niški Radnički, kazahstanski Ordabasy, japanski Tokyo Verdy i kruševački Napredak, odakle se početkom ove godine i vratio na Čair. Za ekipu Radničkog je tokom aktuelne sezone zabeležio sedam nastupa i postigao dva pogotka. Bio je i član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21) za koje je zabeležio 20 nastupa i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: