Niški Radnički u okviru 7.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Senti gde će odmeriti snage sa ekipom TSC-a iz Bačke Topole.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak ističe da se nada prvim ovosezonskim bodovima van stadiona ’’Čair’’, kao i da je za to potrebno izbeći greške sa prethodnih gostovanja:

’’Pred nama je izuzetno neugodno gostovanje, ali ja se nadam prvim bodovima u sezoni van Niša. Dve šanse smo propustili u prvih šest kola, protiv Crvene zvezde i Spartaka, i mislim da je došlo vreme da dobru formu i četiri pobede kod kuće materijalizujemo i kroz bodove na gostujućem terenu. Čeka nas meč protiv jedne kompaktne i kvalitetne ekipe. Oni igraju zajedno dve godine, sve vreme imaju istog trenera i prikazuju partije na zavidnom nivou. Zasluženo su u Evropi, a videli smo da su i tamo uspešni. Imaju ubitačan napadački tandem, igraju ofanzivno i na gol više i zaista imam maksimalno poštovanje prema TSC-u. Dobro smo se pripremili, nadigravaćemo se sa njima i očekujemo da odigramo utakmicu na visokom nivou i da se u Niš vratimo zadovoljni. TSC je pre dva kola doživeo prvi poraz kod kuće otkako je ušao u Super ligu. Izgubili su od Metalca i sigurno će biti dosta motivisani protiv nas. Moramo da budemo koncentrisani, ne smemo da ponavljamo greške sa prethodnih gostovanja i očekujem da ćemo sada realizovati šanse koje, do sada, u gostima nismo pretvarali u pogotke. To nam je glavni putokaz. Treba da pokušamo da prvi postignemo gol i da meč odvedemo na našu stranu. Povređeni su Šljivić i Pantelić i oni sigurno neće igrati. Novajlije Đuranović i Momčilović su u konkurenciji za TSC. Radi se o dvojici prekaljenih internacionalaca i verujemo da će nam  biti od velike koristi.’’

Meč 7.kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Radničkog igra se u subotu 12.septembra, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: FK Radnički Niš