Nakon odlaska Save Miloševića sa klupe Partizana uprava crno-belih je brzo pronašla rešenje za upražnjeno mesto. Ekipu će od danas predvoditi Aleksandar Stanojević koji je predstavljen u prostorijama kluba i kome će to biti drugi mandat na mestu šefa stručnog štaba kluba iz Humske.

Trener koji je sa crno-belima postizao odlične rezultate rešen je da pomogne klubu u povratku na staze uspeha i borbi za trofeje. On je u izjavi za medije istakao da ranije nije bio spreman za povratak u srpski fudbal, ali da su se sada okolnosti promenile i da nije mogao da odbije klub u ovom delikatnom trenutku:

’’Drago mi je što sam posle deset godina opet na ovom mestu gde sam počeo celu priču. Imam tu čast i zadovoljstvo da opet krenem u novu priču, da pokušam nešto novo i opet nešto dobro da uradim. Sigurno ćemo se pojačati do kraja prelaznog rika. Pričali smo sa ljudima iz kluba, juče sam saznao da ću biti trener. Bio sam na odmoru i nisam došao spreman. Radimo danonoćno, imamo želja, popunjeni smo sa strancima. Ja uvek volim da vraćamo Partizanovu decu, igrači koji su prošli kroz klub osećaju Partizan i lakše je sa njima proći kroz sve borbe. Osam godina nisam bio u srpskom fudbalu ni u medijima. Pričali smo par puta sa ljudima iz kluba i nisam bio spreman. Iz 1.000 razloga sam se opredelio za Aziju, tamo sam bio pet godina i napravio sve što sam mogao. Prvenstvo sam kao ambiciju stavio želju da nešto pokušam u Evropi, da napravim kao trener. Druga stvar emocija koja te vuče ovde i sve što se dešava sa klubom. Otišao sam iz fudbala umoran od svega, kao što vidite i Savo je umoran od svega, žao mi je što se to dešava u poslednje vreme sa našim klubom. Nisam tada imao energije da se vraćam, sada sam svestan i moram da budem pošten prema klubu. Sada sam poželeo da dođem, osećam se tako da imam energiju u želju da promenim nešto ako mogu. Ja sam tako vaspitavan, čast mi je da budem ovde. Ambicija ima dve stvari, prvo da nešto uradim i pokušam nešto u Evropi, nemam fudbalsko ime da mogu da odem u ligu petica, a druga verujte da mi je takva želja da preokrenemo celu priču jer je mnogo težak period za grobarsku javnost. To mi je velika inspiracija.’’


FOTO: FK Partizan

Uz Miloševića klub su napustili i njegovi pomoćnici, a Stanojevićev prvi pomoćnik biće bivši igrač Partizana Igor Duljaj, zatim tu su i njegovi saradnici iz Kine Branko Vukašinović i Branimir Mićović.

Pogledajte video izveštaj sa predstavljanja: