Novosadski Proleter u okviru 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije na stadionu ‘’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde.

Šef stručnog štaba Slanobaraca, Branko Žigić, ističe da su njegovi igrači izuzetno motivisani i da će pokušati da u duelu sa aktuelnim šampionom i liderom prvenstva osvoje barem jedan bod:

''Za mnoge ljubitelje fudbala iznenađenje prvenstva je Proleter. Za nas sigurno ne, obzirom da smo po prikazanoj igri mogli da imamo i koji bod više na kontu. Dočekujemo Crvenu zvezdu u dobrom raspoloženju, nadamo se povoljnom raspletu, mogli bi da osvojimo i bod. Mi smo u prethodnim mečevima pružali šansu i nekolicini mlađih igrača, to se isplatilo. Namera nam je da i sada iznenadimo protivnika, mladići imaju moju punu podršku i uz dobru pripremu utakmice mislim da imamo čemu da se nadamo. U meč ulazimo otvorenog garda, bez bele zastave. Svaki pozitivan rezultat za nas će biti veliko ohrabrenje za dalji tok prvenstva. Pokušaćemo da sačuvamo dobar niz. Crvena zvezda je u utorak izborila plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Kolega Stanković na raspolaganju ima ogroman broj kvalitetnih igrača i sigurno je da faktor umora ništa ne znači za njih. Verovatno će neke iz predhodnog meča odmarati, što nikako neće uticati na kvalitet protivnika. Siguran sam da će ‘’rezervisti’’ koji dobiju priliku pokušati da se na pravi način dokažu, igrom nametnu za naredne izazove. Atmosfera pred dolazak  beogradskih crveno-belih je ohrabrujuća. Kapiten Siniša Babić je sanirao povredu i u konkurenciji je za tim. Igrači su protekle nedelje vredno trenirali, jedva čekaju da istrče na teren sa velikim željama i motivima da odigraju najbolje kako znaju.''

Meč 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Crvene zvezde zakazan je za petak 21.avgust 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Proleter