Derbi meč 3.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Voždovac dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Prošlosezonski dueli ovih rivala, kvalitet igračkog kadra, kao i važnost osvajanja bodova za oba tima, na neki način garantuju veliku borbu i odličnu utakmicu.

Domaćini su na startu sezone poraženi na svom terenu u duelu sa ekipom Radnika, a meč je završen rezultatom 1:3. U narednoj rundi savladali su kao gosti ekipu Inđije, a rezultat je bio 0:1. Gosti su na startu sezone kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom TSC-a, a meč je završen rezultatom 2:2. Podela bodova bila je epilog i duela u Novom Sadu sa ekipom Čukaričkog, a rezultat je i tom prilikom bio 2:2. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a u oba slučaja slavila je ekipa koja je bila gost. U jesenjoj polusezoni ekipa Voždovca je slavila u Novom Sadu rezultatom 1:2, dok je na proleće ekipa Vojvodine slavila u Beogradu, takođe rezultatom 1:2.

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Jovan Damjanović ističe da je njegov tim u prethodnom kolu podigao nivo igre, a da će biti neophodno da se to dodatno učini kako bi se savladao protivnik kao što je ekipa Vojvodine:

’’Očekuje nas praznik fudbala na našem stadionu, u goste nam dolazi renomirani protivnik, učesnik evropskih takmičenja i osvajač Kupa i to je dodatni motiv za nas. Pobedom protiv Inđije potvrdili smo da se vraćamo na željeni kolosek i na ono kako bi ekipa trebalo da izgleda na terenu. Duel sa protivnikom iz vrha našeg fudbala odlična je prilika da se nadigravamo i podignemo nivo igre u svakom segmentu. Ako želimo da ostvarimo dobar rezultat, to će biti neophodno. Vojvodina ima odličan tim, prepoznatljiv stil igre, očekuje nas sjajna utakmica, u to nema sumnje.’’

Defanzivac novosadskog tima Siniša Saničanin ističe da je ekipa u prethodnom duelu sa ekipom Čukaričkog pokazala da je mentalno jaka i da veruje da će aktuelna sezona biti uspešna :

’’Prvo poluvreme protiv Čukaričkog je pripalo njima, a drugo nama. U jednom trenutku smo gubili 2:0, ali smo uspeli da se vratimo i to samo pokazuje koliko jak karakter imamo. Mislim da smo mentalno mnogo jaki kao ekipa i zato, bez obzira na dva uvodna remija, verujem da možemo da ostvarimo značajan uspeh ove sezone. Čeka nas sigurno jedna teška utakmica, Voždovac je dobra ekipa, a na krovu nikada nije lako igrati. Tamo je veštački teren, što više odgovara njima koji tu svaki dan treniraju. Međutim, daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju i osvojimo tri boda, a to možemo uspeti samo ukoliko sve vreme budemo na konstantnom nivou i izbegnemo bilo kakve padove u našoj igri. Slažem se sa trenerom Lalatovićem da je prošla sezona bila prilično duga, ali i uspešna, jer smo osvojili Kup i treće mesto u prvenstvu. Imali smo zaista kratku pauzu do početka priprema za ovu sezonu, a i same pripreme nisu bile kvalitetne kao inače. Međutim, ubeđen sam da ćemo, kako vreme bude odmicalo, biti sve bolji i bolji, te da ćemo to pokazivati u svakoj narednoj utakmici.’’

Derbi susret 3.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Voždovca i Vojvodine zakazan je za nedelju 09.avgust, sa početkom u 20:30 časova.

FOTO: FK Voždovac