Derbi meč 2.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu gde domaća Crvena zvezda dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Rivalstvo ovih klubova traje već decenijama, pa bez obzira na trenutnu formu uvek se očekuje velika borba za bodove i odlična utakmica.

Domaćini su u prvom ovosezonskom kolu ugostili ekipu Novog Pazara, a meč je završen pobedom crveno-belih rezultatom 3:0. Gosti su na startu šampionata na svom stadionu savladali ekipu Metalca, a utakmica je takođe završena rezultatom 3:0. Prethodni duel ovih rivala odigran je u novembru prošle godine u Nišu, a crveno-beli su tada slavili rezultatom 0:2.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da će njegov tim igrati svoju igru i da je cilj kao i uvek pobeda. On je takođe najavio povratak nekih igrača na teren:

’’Videli smo i protiv Metalca da Radnički igra zaista dobro. Spremni smo za nadigravanje sa njima, bez obzira u kom će sastavu izaći na teren. Mi ćemo igrati našu igru i idemo na još jednu pobedu u prvenstvu. Sigurno će biti rotacija u našoj ekipi. Pripreme smo započeli 11. jula i neizbežno je da igrači osećaju umor. Posle odrađenog laganog  jutarnjeg treninga videćemo kako se igrači osećaju i kojih 11 će se naći na terenu. Raduje me što se Njegoš Petrović vratio treninzima sa ekipom, videćemo da li će biti u stanju da počne utakmicu. Takođe, Ben trenira sa timom, što je jako dobra vest za nas. Pored njih, Milunović je počeo sa trčanjem i za nekih sedam dana očekujemo da bude u punom trenažnom procesu. Željko Gavrić se takođe vratio posle teške povrede koju je zaradio na utakmici protiv TSC-a i biće u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Veoma je bitno što smo sačuvali Sanoga krajem prošle sezone. Dug vremenski period nije igrao zvanične utakmice, ali iz duela u duel je sve bolji. To dokazuje da je veliko pojačanje, nema iznenađenja za njega ne plaši se ničega i nikoga. Videćemo sutra kako se oseća, a potom odlučiti da li će biti u sastavu. Utakmica protiv Novog Pazara nije pokazala ništa novo. Znam kako momci igraju i koliko se daju, nema opuštanja i svaki igrač mora da bude maksimalno spreman. Zadovoljan sam u ovom trenutku, tek nas očekuje naporan ritam kada počnu kvalifikacije. Prezadovoljan sam Erakovićem, poznajem ga još iz kadetske i omladinske reprezentacije. Oduševljen sam njegovim napretkom. Debitovao je protiv Novog Pazara, bio je jedan od najboljih igrača na terenu, ali zbog rotacije neće početi protiv Radničkog. Sedamnaest momaka iz Omladinske škole potpisalo je profesionalne ugovore i sigurno da Eraković treba da im bude primer kako se dolazi do prvog tima Crvene zvezde.’’

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak optimista je pred okršaj sa aktuelnim šampionom Srbije. On ističe da je pobeda u premijernom kolu dodatno podigla ekipu i da očekuje pozitivan rezultat:

’’Spremni smo da se nadigravamo. Ne možemo da pretimo Zvezdi, ali naša igra, efikasnost i izuzetna atmosfera u meču protiv Metalca daju nam za pravo da budemo optimisti pred ovaj susret. Oni su sjajna ekipa, imaju mnogo kvalitetnih igrača. Gledali smo ih protiv Novog Pazara, dobro smo ih analizirali, ali veliko je pitanje hoće li Zvezda sutra izaći sa istom postavom, s obzirom na to da ima ’’dugačku’’ klupu. Dobra stvar za nas je što smo imali još nekoliko dana za treninge i uigravanje, pa su brojne novajlije pristigle na dan-dva pred meč sa Metalcem dosta spremnije da nam pomognu, i sada možemo da računamo i na njih, za razliku od prve utakmice u sezoni. Zvezdi ćemo suprotstaviti najjači mogući sastav u datom trenutku, ali moram da kažem da imamo malih problema sa povredama. Desni bek Aksentijević je dobio jak udarac u subotu i njegov nastup je pod velikim znakom pitanja, a povredu je zaradio i naš napadač Kojić, pa naša medicinska služba čini sve što je u njenoj moći da ga osposobi za igru. Svi ostali su maksimalno spremni za igru i siguran sam da će oni koji startuju biti izuzetno motivisani da se protiv šampiona predstave u najboljem mogućem svetlu i da nam donesu pozitivan rezultat. Pobeda na premijeri nam je veliki ’’vetar u leđa’’ pred ovaj duel i mi na našem najvećem stadionu možemo samo da dobijemo. Imamo plan i nadam se da ćemo uspeti da ga realizujemo. Ako se računa i finiš prošle sezone, mi smo u seriji od pet ligaških utakmica bez poraza i bilo bi zaista lepo da nastavimo taj niz dobrih rezultata.’’

Derbi susret 2.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Radničkog zakazan je za sredu 05.avgust 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda