Najbolji igrač 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Viktor Živojinović, strelac oba pogotka za Proleter u pobedi and ekipom Rada u Novom Sadu.

Odigrano je prvo kolo u sezoni 2020/21 Linglong Tire Super lige Srbije koja će po mnogo čemu biti drugačija od prethodnih, pre svega kada je reč o borbi za opstanak. Na deset odigranih mečeva viđen je odličan fudbal za ovu fazu takmičenja, a strelci su bili izuzetno raspoloženi sa čak 30 postignutih pogodaka. Jedan od igrača koji su se već u prvoj rundi dva puta upisali u listu strelaca je i novajlija novosadskog Proletera, mladi Viktor Živojinović. On je pružio izuzetno dobru partiju u duelu svog tima sa ekipom beogradskog Rada na stadionu ‘’Karađorđe’’, a meč je završen rezultatom 2:0(2:0). Krilni napadač Slanobaraca se tokom čitavog susreta sjajno kretao po levom boku i odlično sebi stvarao pozicije za šut na gol rivala. Dva pogotka koje je upravo na taj način postigao spadaju u lepše u premijernoj rundi takmičenja. Zbog toga nismo imali dilemu u izboru najboljeg aktera 1.kola u našem tradicionalnom izboru.


FOTO: FK Proleter

Vikto Živojinović (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji krilnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom dosadašnje karijere nastupao je i za Grafičar, Jedinstvo iz Uba i Voždovac, odakle je ovog leta stigao u Novi Sad.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: