Premijerni meč 22.kola Super lige Srbije igra se u petak u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Biće to duel timova koji imaju slične ambicije, plasman u Evropu, kao i iskusne igrače, pa treba očekivati veliku borbu.

Ekipa Mladosti je jesenji deo šampionata završila na 5.mestu superligaške tabele sa 34 boda, dok su Nišlije taj deo takmičenja okončale na 7.mestu sa 30 osvojenih bodova. Dva tima su odigrala jedan međusobni duel tokom aktuelne sezone, a ekipa Radničkog je slavila rezultatom 2:0 (0:0). Strelci za tom prilikom domaći tim bili su Saša Stojanović i Miloš Petrović, u samom finišu susreta. Ako posmatramo rezultate prethodnih sedam međusobnih susreta Nišlije su bile uspešnije sa tri pobede, uz tri remija i samo jedan poraz. Od tri susreta odigrana u Lučanima jedan je završen pobedom Mladosti, dok su preostala dva završena pobedom Radničkog.

U taboru domaćina polako sumiraju urađeno tokom priprema i prelaznog roka, a niko ne krije velike ambicije u nastavku šampionata. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio je šef stručnog štaba Nenad Milovanović koji je istakao da će ključna biti disciplina u igri:

’’Radili smo u tri faze Lučani-Slovenija-Lučani. Sto se tiče prelaznog roka, poznato vam je ko je sve otišao i ko došao. Pojačanja se polako prilagođavaju, neko brže neko sporije, otprilike tako će im i biti pružena šansa. Prolećno prvenstvo je dugo, posebno što mi igramo na dva fronta i zbog toga mislim da će nam novajlije u značajnoj meri pomoći u tim izazovima. Što se tiče naše ekipe, nemamo kartona iz jesenjeg dela prvenstva, nemamo povreda, atmosfera u ekipi je dobra i potpuno spremni dočekujemo meč sa Radničkim. S druge strane, u goste nam dolazi veoma dobar tim i bez ovih novajlija koji su ih pojačali, a sa njima će biti još jači. Bez kurtoazije veoma cenim ekipu Radničkog, cele zime najavljuju pohod na Evropu i svakako da to nije bez osnova. Arsić i Stojanović su centralno srce tima, a pozadi pored Bulatovića, doveli su i iskusnog Perendiju. U napadu su doveli Trifunovića i Kojića, a mladi Mrkić po meni treba da bude biser našeg fudbala. Takođe, pojačali su ih Travančić i Homa, lucidni i veoma brzi i nezgodni igrači. Zbog svega navedenog mislim da im je jači deo tima njihov prednji deo. Za razliku od ranijeg perioda, sada nemamo neku pozitivnu seriju sa Radničkim, veoma su nezgodna ekipa i često nam prave dosta problema. Sve u svemu, da kažem da smo favoriti, nismo, a sa druge strane, mogu reći da ćemo se boriti do zadnjeg atoma snage i da ćemo dati sve od sebe. Od svojih igrača tražim borbu, želju i agresivnost, uz obaveznu disciplinu u igri. Kada kažem disciplina u igri tu podrazumevam da igrači primene i pokušaju da urade ono što smo vežbali tokom poslednje dve nedelje u Lučanima, kao i tokom celih priprema.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa mnogo ambicija, zadovoljni urađenim tokom prelaznog roka, ali i sa puno respekta prema protivniku. Na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret iščekivanja je izneo šef stručnog štaba Milan Rastavac koji je istakao da od svojih igrača očekuje da pruže maksimum:

’’Ulazimo ohrabreni u nastavak sezone, jer smo doveli zaista dobre igrače. Zadržali smo kostur tima iz jesenjeg dela, a zaista smo se trudili i da na najbolji mogući način iskoristimo vhunske uslove koje smo imali na pripremama u Turskoj. Ambicije su, pre svega, da budemo bolji nego jesenas i da se ponajpre igrom, a onda i rezultatima podignemo na onaj nivo koji rukovodstvo kluba zahteva od nas. To je, naravno, proces, ali mi se svim silama trudimo da ga ubrzamo i da već u startu ovog drugog dela sezone pokažemo da smo kadri da ispunimo visoke ciljeve koji su postavljeni pred nas. Mladost je tim koji igra, pre svega, disciplinovano. Imaju kvartet izuzetnog napadačkog potencijala, a čine ga Saša Jovanović, Odita, Bojović i Radivojević. Trude se da pasovima iz poslednje linije odbrane iskoriste brzinu svojih napadača i što brže dođu do protivničkog gola. Opasni su i iz prekida, pa je potrebno da svih devedeset minuta koncentracija bude na maksimalnom nivou. Naravno, kao i svaki tim, imaju i nešto slabije tačke i mi ćemo se truditi da ih iskoristimo. U Lučane idemo da odigramo najbolje što možemo i da iz ovog meča izvučemo što veći benefit. Naravno, igraćemo na pobedu, kao i uvek do sada.’’

Meč 22.kola Super lige Srbije između Mladosti i niškog Radničkog igra se danas, u petak 17.februara 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkmladostlucani.com