Novosadski Proleter u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada.

Šef stručnog štaba Slanobaraca, Branko Žigić, ističe da će njegov tim u duel sa ’’građevinarima’’ ući oprezno, kao i da je kadrovska situacija bolja nego u prethodnom periodu:

’’Ostali smo bez nekoliko kvalitetnih pojedinaca, pa smo ekipu popunili mladim i talentovanim igračima koji su se odlično uklopili u sistem igre kojem težimo. Namera nam je  da u novoj sezoni nastavimo praksu da afirmišemo mlade igrače i da se plasiramo među osam najboljih u ligi. Imamo kvalitete i znanje da obe želje ostvarimo. Dosadašnje utakmice sa ekipom Radom su  pokazale da nam njihova igra ne odgovara. Ipak, prošle sezone smo u Novom Sadu protiv “građevinara” ostvarili najubedljiviju pobedu (5:0) od kako se takmičimo u Super ligi, a savladali smo ih i u pripremnom periodu. Naravno da nas to neće uljuljkati, jer svaka utakmica je priča za sebe. Nastojaćemo da u prva tri kola osvojimo što više bodova i na taj način  iskoristimo nešto povoljniji raspored. Što se tiče kadrovske situacije, sitne povrede dobijene u meču s Partizanom su sanirali Pejić i Janković  i biće u konkurenciji za startere, što se ne može reći za Radinovića i Galića koji su još uvek van stroja. Gotovo je izvesno da će ekipu predvoditi kapiten Babić, što je od velikog značaja. Uveren sam da će momci koji budu na terenu pružiti maksimum, kako bismo  prvenstvo otvorili pobedom.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Rada zakazan je za subotu 01.avgust 2020.godine, sa početkom u 19:30 časova.