Beogradski Rad u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera.

Šef stručnog štaba ’’građevinara’’ Branko Mirjačić ističe da zbog administrativnih problema njegov tim najverovatnije neće nastupiti u najjačem sastavu, ali da će pokušati da izbori povoljan rezultat:

’’Ima stvari koje treba da popravimo u fazi organizacije igre, u napadu. Po svemu sudeći odbrana nam je bolji deo tima i da nismo imali par individualnih grešaka utisak bi bio još povoljniji. Imamo problem jer nećemo moći računati na usluge dvojice novajlija, Radunovića, a pogotovo Milutinovića koji se lepo uklopio u naš sistem igre. Ukoliko se do danas račun odblokira povešćemo u Novi Sad i pomenutu dvojicu igrača. Protiv Proletera ćemo igrati u podmlađenom sastavu, kao i u narednim utakmicama. Imaćemo 6-7 bonusa i po tome smo jedna od najmlađih ekipa u ligi. Pored dvojice pomenutih igrača izostaće golman Marković, koga će zameniti Mićanović. Neizvestan je nastup dvojice rekovalescenata, Trifunovića i Busnića. Novosađani su imali nekoliko promena, ali su, za razliku od nas, zadržali kostur tima predvođen Babićem, Andrejevićem, Jovanovićem, Mirosavljevom. Svesni smo da neće biti lako protiv agresivnog domaćina koji hoće da igra i da se nadmeće. Probaćemo da ostvarimo povoljan rezultat, zaigraćemo  motivisano i za naše mlade igrače nastup u Super ligi trebalo bi da bude novi izazov i velika prilika za dokazivanje.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Rada zakazan je za subotu 01.avgust 2020.godine, sa početkom u 19:30 časova.