Niški Radnički u okviru 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak ističe da su Milanovčani uigrana ekipa, ali i da je obaveza njegove ekipe da kod kuće stigne do sva tri boda:

’’Pred nama je sezona puna neizvesnosti, ali i velikih očekivanja. Bez obzira na sve teškoće Radnički ima svoj cilj, to je Evropa, i na nama je da od samog starta kidišemo ne bi li to i ostvarili. Milanovčani nisu puno menjali sastav, uigrani su, imali su duže pripreme od nas, a dobro su se pokazali u nedavnoj kontrolnoj utakmici protiv Crvene zvezde. Metalac je organizovana ekipa koja voli da se nadigrava, a mi smo ih dobro izanalizirali. Poštujemo protivnika, ali igramo kući i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda, što je jedini rezultat koji bi nas zadovoljio. Igraće se u specifičnim uslovima, neće biti publike, ali taj osećaj smo već iskusili tokom prošle sezone, tako da to ne bi smeo da nam bude problem. Okolnosti su takve da smo mi kompletirali ekipu maltene na dan pred prvu utakmicu. Uspeli smo juče i prekjuče da dovedemo četvoricu proverenih igrača i tako smo napravili balans u timu, pa ćemo imati pravi spoj mladosti i iskustva. Nama su ti igrači bili i više nego potrebni. Raspored je zgusnut, imaćemo mečeve na tri do četiri dana i moramo da imamo po dvojicu raspoloživih fudbalera na svakoj poziciji. Imamo to što imamo i to je to.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Metalca zakazan je za subotu 01.avgust 2020.godine, sa početkom u 19:30 časova.

FOTO: FK Radnički Niš