Derbi meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Senti gde ekipa TSC-a dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Biće to duel ekipa koje su prošle sezone pružale sjajne partije, sa zavidnim igračkim i trenerskim kvalitetima, pa treba očekivati odličnu utakmicu i veliku borbu.

Šef stručnog štaba ekipe iz Bačke Topole Zoltan Sabo istakao je da nije zadovoljan kako je ekipa odigrala poslednje pripremne utakmice, ali da veruje da će u premijernom meču nove sezone sve biti kako treba:

’’Na priprema u Mađarskoj proveli smo devet dana gde smo trenirali na terenima Puškaš Akademije i imali fantastične uslove. Odigrali smo tri utakmice i, nažalost, sve tri smo izgubili. Nisam zadovoljan defanzivnim segmentima igre ekipe, a isto tako smo propustili brojne šanse, tako da moramo da popravimo realizaciju igre. Grešaka je bilo, ali siguran sam da one mogu da se isprave. Iako nemamo puno vremena i prvenstvo počinje već u petak, kada u prvom kolu dočekujemo  Vojvodinu, nadam se da će se momci oporaviti od priprema i da će uspeti da nam donesu prvu pobedu. Zbog izostanka Dolmagića i Grabeža doveli smo novog igrača Nemanju Petrovića, iz ekipe beogradskog Rada, da pojača poziciju ekipe na levoj strani.  Nadam da ćemo do petka uspeti da uigramo ekipu za prvo kolo i da će momci koji budu istrčali na teren dati sve od sebe da prvenstvo počnemo pobedom.’’

Pomoćnik u stručnom štabu Novosađana, Dragan Šarac, sa puno respekta je govorio o protivniku istakavši da su prethodne sezone utakmice sa njima bile izuzetno teške, ali i da veruje da njegov tim može do sva tri boda:

’’Pred nama je zaista pravi derbi, jer jedna naspram druge naći će se dve ekipe koje će igrati u Evropi. Topolčani su nas u prošloj sezoni namučili, igrali smo sa njima bez pobednika na ’’Karađorđu’’, a izgubili smo po velikoj magli susret na stadionu u Senti. TSC je ozbiljan tim, ima odličnu i iskusnu ekipu koja se nije puno promenila u odnosu na prošlu sezonu i svesni smo da nam neće u petak biti ni malo lako. Ipak, mi od našeg cilja ne odustajemo, u svakoj utakmici pokušaćemo da stignemo do čitavog plena, pa će tako biti i na ovom gostovanju.’’

Derbi susret 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Vojvodine igra se u petak 31.jula 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova, a direktan televizijski prenos možete pratiti na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK TSC