Okupljanjem i prvim treningom ekipa niškog Radničkog je započela pripreme za predstojeću sezonu 2020/21 u okviru Linglong Tire Super lige Srbije.

Nakon nekoliko odlaganja, zbog složene epidemiološke situacije, letnje pripreme je konačno započela i ekipa niškog Radničkog. Prozivku igrača obavio je šef stručnog štaba Radoslav Batak, a na raspolaganju je imao 30 igrača. Nakon prozivke igrači i stručni štab Nišlija odradili su prvi trening.

Na prozivci Radničkog bili su sledeći fudbaleri: Nikola Petrović, Stefan Ilić, Filip Knežević, Nikola Stevanović, Petar Ćirković, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Stefan Mitrović, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić, Ognjen Bjeličić, Nemanja Kojić, Bojan Letić, Stefan Milosavljević, Žarko Marković, Nenad Gavrić, Nikola Aksentijević i Aleksandar Kostić. Prvom timu priključeni su i „biseri“ iz Omladinske škole: Dušan Velinov, Dragan Nedeljković, Luka Petrović, Ilija Spasić, Dimitrije Stevanović i Andrija Sekulić. Stefan Mihajlović će se ekipi priključiti za nekoliko dana.

Stručni štab Nišlija pojačao je legenda kluba i dojučerašnji kapiten Saša Stojanović, koji će biti jedan od pomoćnika Radoslavu Bataku. Ekipu je pre prvog treninga pozdravio generalni direktor kluba Dejan Propadalo, koji je igračima poželeo zdravlje i sreću na početku priprema.


Šef stručnog štaba niškog superligaša Radoslav Batak istakao je nakon okupljanja da su dvonedeljne pripreme isuviše kratak period da se ekipa adekvatno pripremi za predstojeću sezonu i da se nada da će start šampionata biti odložen:

’’Posle nekoliko odlaganja konačno smo startovali sa pripremama. Imali smo dosta problema u prethodnom periodu. Moj pomoćnik Davor Berber i Stefan Mihajlović su imali koronavirus kada smo planirali da krenemo sa radom i nismo smeli da rizikujemo sa okupljanjem dok se svi ne testiramo, jer je ipak zdravlje na prvom mestu. Pred nama je teških 15 dana. Nakon one prolećne pauze zbog korone smo imali tri i po nedelje da se pripremimo, a sada imamo svega dve. Ja mislim da je nemoguće spremiti tim za takmičarske napore za dve nedelje i iskreno se nadam da će start prvenstva biti pomeren makar za 14 dana. Ukoliko se to ne desi, moraćemo da radimo šta možemo da radimo i da spremimo koliko budemo mogli u ovim okolnostima. Vidimo da su neke ekipe otputovale na planine po Srbiji, neke su odustale od puta, neke su se vratile, tako da ćemo mi, za sada, ostati u Nišu, dok ne vidimo kakav će biti dalji razvoj situacije. Vidimo da nas čekaju nove mere od petka, koje su vezane za pandemiju koronavirusa, i najbolje je da ostanemo ovde na našem stadionu gde imamo dobre uslove za rad. Mi ne znamo ni da li ćemo moći da igramo prijateljske utakmice, mnoge stvari su u magli, ali kako nama tako i ostalima. Radićemo u skladu sa merama koje budu propisane i gledaćemo da ostanemo u okviru toga. Kao što i sami vidite trenutno imamo više odlazaka nego dolazaka. Još uvek kompletiramo ekipu, treba da obavimo još jedan razgovor sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom i da vidimo šta ćemo u ovim teškim okolnostima uspeti da uradimo u prelaznom roku. Mi smo za sada na dobrom putu, nije nama potrebno neko nagomilavanje igrača, znamo gde treba da se pojačamo i koje su pozicije deficitarne i smatram da ćemo uspeti da napravimo sastav koji je kadar da iznese visoke ciljeve koje Radnički uvek ima ispred sebe.’’


Niški Radnički je u ovom prelaznom roku angažovao desne bekove Nikolu Aksentijevića i Aleksandra Kostića, krilnog napadača Nenada Gavrića, kao i štopera Žarka Markovića. Klub su napustili Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Borivoje Ristić, Lazar Đorđević i Mario Maslać.




FOTO: FK Radnički Niš