Fudbaleri i stručni štab Mačve započeli su danas proces priprema za predstojeću sezonu 2020/21 Linglong Tire Super lige Srbije.

Nakon sezone za zaborav šabačku Mačvu očekuje sezona prepuna novih izazova. Današnjim okupljanjem započeli su proces letnjih priprema koje će se odvijati u specifičnim okolnostima, zbog pandemije virusa COVID-19 koja je još uvek u toku. Predsednik kluba Ivica Kralj tom prilikom je istakao da svi u klubu moraju da se priviknu na nesvakidašnje uslove za srpski fudbal:

’’Sredinom prvenstva imali smo dugu pauzu u takmičenju, zbog epidemiološke situacije, a nakon završetka sezone jako kratku pauzu. Potpuno nesvakidašnji uslovi u našem fudbalu, ali šta možemo, moramo da se prilagođavamo. Startujemo sa pripremama, ekipa je za sada manje-više ista. Biće kao i svake godine odlazaka, a pokušaćemo da dovedemo neke nove igrače. Finansijska situacija u klubu nije sjajna, ali mi uvek gledamo pozitivno, šta god da se desi. Možemo da obećamo da ćemo se boriti, videćemo kako će klub funkcionisati u narednih mesec-dva, nije laka situacija, ali tu smo da radimo, pa ćemo videti.’’


Šef stručnog štaba crveno-crnih Dragan Aničić ističe da je planirani odlazak na Zlatibor otkazuje i da će pripreme biti sprovedene samo u Šapcu. On se potom osvrnuo i na planove vezane za prelazni rok:

’’Treniraćemo u Šapcu, koristićemo glavni i teren na stadionu fudbalskog kluba Borac, a tokom ove nedelje pokušaćemo da kompletiramo ekipu, koliko god je to moguće, jer sve zavisi od mnogo stvari. Do sada su ekipu napustili Mladen Živković i Marko Jevtić, a što se tiče ostalih igrača, biće sigurno još odlazaka. Ja imam neki spisak pojačanja i kao što sam i rekao po završetku prvenstva pokušaćemo da dovedemo samo igrače koji će biti pojačanja. Ako nismo u situaciji da dovedemo prava pojačanja, nećemo nikoga ni dovoditi . Oslonićemo se na igrače koji su već duži period tu i na decu koju ima naša škola fudbala. Nije sramota da kažete da nemate, sramota je da lažete i kradete, tako da ukoliko budemo imali sredstva dovešćemo kvalitetne igrače kako bi Mačva mogla da liči na onu od pre, kada je postizala istorijske uspehe.’’

Plan odigravanja pripremnih utakmica na Zlatiboru je bio spreman, ali zbog otkazivanja odlaska svi prijateljski mečevi igraće se u Šapcu i okolini. Raspored mečeva biće naknadno saopšten.

Kapiten šabačkog superligaša Filip Pejović istakao je da je situacija specifična i prilično neizvesna, ali da će njegov tim raditi najbolje što može kako bi početak sezone bio što uspešniji:

’’Završili smo prethodnu sezonu u specifičnim uslovima, a sada se okrećemo novim izazovima. Mislim da nas očekuje jedan period koji je najblaže rečeno čudan, s obzirom na epidemiološku situaciju, pa ćemo videti kako će sve da izgleda i šta nam donose dani pred nama. Mi ćemo i ovaj pripremni period odraditi maksimalno i ispuniti sve što od nas zahteva stručni štab, kako bi dobro otpočeli start prvenstva.’’


Njegov saigrač Igor Ristivojević istakao je da su igrači i tokom pauze vredno radili, svesni činjenice da će pauza biti prekratka za adekvatnu pripremu:

’’Pripreme su za svakog fudbalera zahtevan i težak period, ali mi smo već na to naravno navikli. Radili smo i tokom pauze, svesni da je start prvenstva jako blizu i verujem da ćemo uspeti da za ove tri-četiri nedelje, ukoliko prvenstvo počne 01. ili 07. avgusta na teren izaći zdravi i spremni za nove takmičarske izazove.’’

FOTO: FK Mačva