Fudbaleri kruševačkog Napretka započeli su danas pripreme za novu superligašku sezonu 2020/21.

Danas su se u Kruševcu nakon kratke pauze okupili fudbaleri i stručni štab Napretka kako bi otpočeli proces priprema za predstojeću sezonu. Pre početka prvog treninga igrače su pozdravili predstavnici rukovodstva kluba, predsednik Skupštine kluba Miloš Nenezić, direktor Vladimir Arsić i sportski direktor Bojan Miladinović, kao i šef stručnog štaba Dragan Ivanović. U otvorenom i spontanom razgovoru igračima je predočen plan kluba za izlazak na evropsku scenu, kao i način organizovanja kluba do izbora novog predsednika. Drugu fazu priprema ’’čarapani’’ će obaviti na Tari, u hotelu Omorika, koji već godinama unazad predstavlja bazu ekipe Napretka u toku letnjeg pripremnog perioda. Ekspediciju Kruševljana koja na put kreće u nedelju činiće 30 igrača i 11 članova stručnog štaba, a povratak je planiran za 19.jul.

Šef stručnog štaba kruševačkog superligaša Dragan Ivanović kratko se osvrnuo na planove vezane za prelazni rok i pripremne mečeve:

’’U ovom momentu imamo veliki broj mladih i pespektivnih igrača koji uglavnom dolaze iz Prve lige Srbije. Oni predstavljaju ’’bonus’’ igrače Napretka. Određene linije tima su već popunjene, bez zvučnih imena, ali karakter i kvalitet tih igrača je na vrlo visokom nivou. U subotu 04.jula odigraćemo prvi kontrolni meč, a igraće standardni igrači protiv novajlija. Očekujemo da nam se na Tari priključi još nekoliko igrača, jer je prelazni rok dug. Kontrolne utakmice odigraćemo 11.jula protiv Krupe, 15.jula protiv Zlatibora, a potom ćemo igrati protiv Kolubare i Radnika iz Surdulice. Generalna proba pred početak novog superligaškog prvenstva trebala bi da bude po povratku, 25. jula, sa Crvenom zvezdom. Naravno, s obzirom na situaciju prouzrokovanu koronavirusom moguće su i izmene, pa ćemo se prilagođavati u hodu.’’

FOTO: FK Napredak