Novosadska Vojvodina je nakon velike borbe i boljeg izvođenja jedanaesteraca stigla do vrednog trofeja pobednika Kupa Srbije, drugog u dugoj istoriji kluba.

Veliko finale Kupa Srbije za sezonu 2019/20 odigrano je večeras na niškom stadionu ’’Čair’’ gde su snage odmerile ekipe novosadske Vojvodine i beogradskog Partizana. Crno-beli su u ovom duelu branili prošle sezone osvojeni trofej, dok su Novosađani želeli da stignu do drugog trofeja u ovom takmičenju.

Ekipa Nenada Lalatovića je do prednosti stigla praktično nakon prve ozbiljnije prilike na utakmici, a strelac u 38.minutu susreta bio je Miljan Vukadinović, nakon akcije Mrkaića i Bojića. Beograđani su nakon toga nastavili sa ofanzivnom igrom, kako u finišu prvog dela igre, tako i na startu drugog poluvremena. Međutim, dok su crno-beli stvarali i propuštali prilike fudbaleri Vojvodine su pogađali. Igrao se 55.minut susreta kada je Petar Bojić prevario Strahinju Pavlovića i nakon prodora ka golu zatresao mrežu gola Vladimira Stojkovića. Puleni Save Miloševića nisu se ni u jednom momentu predavali, nastavili su da ’’stežu obruč’’ oko gola Emila Rockova, a nagrada za dobru igru stigla je u samom finišu finalnog meča. Sa dva fantastična pogotka, Filipa Stevanovića u 80.minutu i Strahinje Pavlovića u 96.minutu susreta, crno-beli su izborili produžetke. Trideset minuta produžetaka proteklo je u opreznoj igri, bez pogodaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Novosađani su za razliku od fudbalera Partizana imali više koncentracije i zasluženo stigli do vrednog trofeja.

VOJVODINA – PARTIZAN 2:2 (1:0) – nakon penala 6:4
Strelci: Miljan Vukadinović 38’, Petar Bojić 55’ – Filip Stevanović 80’, Strahinja Pavlović 90+6’

Stadion ’’Čair’’ – Niš
Gledalaca: 8.500

VOJVODINA: Rockov, Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević, Drinčić, A. Stojković, Vukadinović (od 66. Gemović), Čović (od 81. Zukić), Bojić (od 81. Stojsavljević), Mrkaić (od 55. Devetak)

PARTIZAN: V. Stojković, Miletić, Ostojić (od 46. Vitas), S. Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić (od 46. Suma, od 76. L. Pavlović), Marković (od 32. Stevanović), Natho, Asano (od 72. Matić), Sadik

FOTO: FSS