Najbolji igrač 30.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nikola Čumić, strelac i dvostruki asistent za niški Radnički u pobedi nad ekipom TSC-a u Nišu.

Odigrano je i poslednje kolo ove po mnogo čemu drugačije sezone, pre svega zbog pojave pandemije koja je izazvala prilično dugu pauzu i krupne promene u sistemu takmičenja. Jedan od najzanimljivijih mečeva poslednje runde bio je duel u Nišu gde je domaći Radnički na stadionu ’’Čair’’ uspeo da savlada ekipu TSC-a, najprijatnije iznenađenje tek završene sezone. Rezultat ove utakmice je bio 3:1(3:1), a najzaslužniji za to je mladi Nikola Čumić. On je, kao i mnogo puta ove sezone, pružio sjajnu partiju i učestvovao u postizanju sva tri pogotka, jednom kao strelac i dva puta kao asistent. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera poslednje runde takmičenja. Treba reći da je ovu laskavu titulu već poneo i nakon 22.kola šampionata, kada je sa dva pogotka bio najbolji akter u pobedi Nišlija nad ekipom Čukaričkog.


FOTO: FK Radnički Niš

Nikola Čumić (21) je rođen u Užicu, igra na krilnim pozicijama, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Sloboda. Tokom karijere je nastupao i za ekipu Metalca, a punu afirmaciju stekao je upravo u niškom Radničkom koji je nedavno realizovao njegov transfer u grčki Olimpijakos, čiji je danas pozajmljeni igrač. Član je mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U21). Tokom aktuelne sezone zabeležio je 23 superligaška nastupa, uz 12 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: