Derbi meč 30.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Biće to na neki način uvodna borba bez rezultatskog značaja za predstojeći finalni okršaj ovih timova u Kupu Srbije.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili osamnaest pobeda, uz pet remija i šest poraza, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Inđije, a rezultat je bio 2:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset pobeda, uz četiri remija i pet poraza, pa sa 64 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Čukaričkog, a rezultat je bio 4:1. Prvi ovosezonski duel ovih timova odigran u okviru 15.kola u Beogradu crno-beli su ubedljivo rešili u svoju korist, a rezultat je bio 4:0. Strelci su na tom meču bili Bibars Natcho (2), Saša Zdjelar i Umar Sadiq.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović ističe da nije pristalica velikih rotacija u postavi, a kao primer šta se u tom slučaju može dogoditi navodi meč sa Inđijom:

’’Nema opuštanja, derbi je uvek važan. Ime Vojvodine obavezuje, nastup pred našim navijačima takođe, pa ću zato zahtevati borbu punim srcem. Uostalom pobednik će steći izvesnu psihološku prednost uoči novog okršaja u Nišu, u finalu Kupa Srbije. Nisam, kao trener, pristalica rotacija u ekipi. Uostalom, na prethodnom gostovanju u Inđiji je toga bilo u izvesnoj meri pa se nismo dobro proveli. Ne mogu da kažem da sam definitivno odlučio kako danas da postupim, ali je sigurno da velikih promena neće biti. Van konkurencije su samo povređeni Topić i Mladenović. Igrače nije potrebno posebno motivisati, ime rivala je dovoljno izazovno. Poznato je koliko pojedincu može da donese značajno ostvarenje u utakmicama kao što je ova.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević ističe da će njegov tim, bez obzira na planirane brojne rotacije, ići na pobedu u susretu sa Novosađanima:

’’Ne znam šta da očekujem, kod nas će biti mnogo rotacije, ne znam šta planira kolega sa suprotne strane. Bez obzira na takmičarski deo koji više nije bitan, mi ćemo spremiti utakmicu najbolje što možemo, sa ambicijom da ostvarimo što bolji rezultat. To je obaveza svih nas u klubu. Ovaj klub i kada igra prijateljsku mora da igra ozbiljno. Ovo je i dalje zvanična prvenstvena utakmica i takav će biti i pristup. Što se tiče taktike, ne može se puno toga sakriti, ni sa jedne ni sa druge strane. Odigrali smo veliki broj utakmica i teško da može da bude velikih iznenađenja. Odlučivaće detalji, trudićemo se da ti detalji budu na našoj strani.’’

Derbi susret 30.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana igra se u petak 19.juna 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan