Subotički Spartak ŽK u okviru 29.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Šapcu gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve.

Pomoćnik u stručnom štabu ’’golubova’’ Vladimir Buač ističe da je specifičnost završnice šampionata to što mečevi nemaju takmičarski značaj, ali da igračima ne nedostaje motiva:

‘’Posle dve dobro odigrane utakmice i dve pobede putujemo u Šabac na teško gostovanje protiv neugodne Mačve. Bez obzira na položaj na tabeli očekuje nas jedna teška utakmica. Želimo da nastavimo niz i osvojimo nova tri boda, ali to neće biti lako. Specifična je situacija u prvenstvu, u poslednja dva kola utakmice nemaju nikakav takmičarski značaj, jer je poznat i prvak i ko će nas predstavljati u Evropi. Najbitniji detalj je sada motivacija igrača, voljni momenat. Mi smo puno radili na tome sa našim igračima, kod nas to odlično funkcioniše. To što pokazuju na utakmicama, tu želju i borbenost, mi to vidimo na svakom treningu. Ekipa je mlada, međutim i pored toga igrači pokazuju jednu zrelost. Imamo određenih kadrovskih problema, jer Denković je suspendovan, od ranije su povređeni  Milošević i Tufegdžić, a pridružio im se i Srećković sa povredom ramena. Dobra stvar je što se u ekipu vraćaju Jočić i Tekijaški.’’ 

Meč 29.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mačve i Spartaka igra se u subotu 13.juna, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Spartak ŽK