Ivanjički Javor Matis u okviru 29.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Proletera.

Šef stručnog štaba ivanjičkog superligaša Igor Bondžulić ističe da nije zadovoljan postignutim nakon pauze, ali da su protivnici u ta dva susreta, za razliku od predstojećeg, imali ulogu apsolutnog favorita:

’’Nismo zadovoljni postignutim u prethodne dve utakmice. Jedino čime možemo biti donekle zadovoljni jeste prvo poluvreme protiv Vojvodine, ali je sve to daleko od nivoa potrebnog za bolje rezultate. Što se tiče naredne utakmice, za razliku od TSC-a i Vojvodine, koji su protiv nas bili apsolutni favoriti, mislim da protiv Proletera imamo izjednačene šanse i kvalitet. Oni imaju prednost domaćeg terena, ali mislim da je ovo prava šansa da se i mladi igrači koji dobiju priliku, ali i svi ostali, pokažu i poprave utisak koji su ostavili u prethodne dve utakmice. Već razmišljamo o sledećoj sezoni, jer će biti specifična, zbog 20 klubova u ligi, kao i zbog pravila da će utakmice morati da počnu dva fudbalera mlađa od 21 godine. Pokušavamo da pružimo priliku što većem broju mladih igrača i to i jeste politika kluba. Želimo da izađemo na tržište sa kvalitetnim igračima. U ova dva kola šansu su dobili Radivojević, Zvekanov i Nikolić. Ozbiljno računamo na njih i želimo da do kraja prvenstva steknu određeno iskustvo, da imaju što više utakmica u nogama. Olakšavajuća okolnost je to što nema rezultatskog pritiska, ali imaju i obavezu da dokažu svima da su prava rešenja za sledeću sezonu.’’

Meč 29.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Javor Matisa igra se u petak 12.juna, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Javor Matis