Derbi meč 28.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Bez obzira na to što ova utakmica nema takmičarski značaj, treba očekivati zanimljiv duel.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz četiri remija i jedanaest poraza, pa sa 40 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 1:2. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili devetnaest pobeda, uz četiri remija i četiri poraza, pa sa 61 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo savladali ekipu Mladosti, a rezultat je bio 2:1. Prethodni duel ovih timova odigran je u okviru 13.kola u Humskoj, a crno-beli su tom prilikom slavili rezultatom 4:0.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović ističe da će njegov tim biti oslabljen u ovom susretu, ali da je nedostatak takmičarskog značaja prilika za njegov mlad tim da u subotu odigra potpuno rasterećeno i pokaže kvalitet koji poseduje:

’’Srećan sam pošto ćemo posle dugo vremena odigrati jednu utakmicu u fudbalskom ambijentu. Nama to puno znači jer se fudbal igra za publiku. Imamo veliki respekt prema Partizanu, ali i prema sebi. Prošlog vikenda smo se bavili sa nekim mlađim igračima koji su bili pod povredama, da ih osposobimo za utakmicu, jer nam bitni igrači neće moći nastupiti u ovom susretu. Tekijaški će niti odsutan zbog žutih kartona, Tufegdžić je povredio rame na prošlom meču, kao i kapiten Milošević koji je juče postao otac i Branimir Jočić koji se sutra ženi, a već dve godine je odgađao taj čin. Bez obzira što sutrašnja utakmica nema rezultatsku važnost za obe ekipe tražio sam od naših momaka da se bore u ova četiri susreta kao da im predstoji borba za opstanak. Takav je odnos bio i u generalnoj probi protiv Vojvodine pred nastavak prvenstva, a i prošlog vikenda u Inđiji. Imamo najmlađu ekipu u ligi, ali to samo ima važnost ako ti momci dobro igraju, pokažu svoj kvalitet, bore se i pobeđuju.  Očekujem da pružimo veliki otpor, a za koliko će to rezultatski biti dovoljno videćemo posle sutrašnje utakmice.’’

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević ističe da nije lako više puta u sezoni na lak način pobediti istog protivnika i da je neophodan maksimalan pristup do kraja utakmice kako bi se obezbedilo drugo mesto na tabeli pred polufinale Kupa Srbije:

’’Još jedna utakmica u nizu, nadam se da hvatamo ritam. To je za nas jako bitna utakmica, eventualnom pobedom bismo praktično došli na korak do drugog mesta, želimo da to arhiviramo i koncentrišemo se na Kup, tako da nam je stalo da probamo sutra da pobedimo. Ove godine smo uspevali relativno lako da izađemo na kraj sa Spartakom, ali upravo to treba da nam bude opomena, da je teško dobijati jednu ekipu više puta tokom godine, moramo da budemo obazrivi. To je ekipa koja ima zavidan kvalitet, pokazali su to u ligi. To je ekipa vredna respekta i poštovanja. Mi smo tim koji ukoliko se malo opustimo, automatski imamo problem da završimo utakmicu, tako da ponovo apelujem na igrače da moraju da drže koncentraciju svih 90 minuta, u suprotnom ćemo uvek imati problema. Biće četiri-pet promena, ima logike. Teren u Surdulici je bio u boljem stanju nego obično, ali i dalje mekan i traži mnogo više energije od igrača. Neke ću odmoriti, imamo momke koji bez problema mogu da zamene startere, a da igra ne padne. To će biti prilika za neke igrače da se još jednom dokažu.’’

Derbi susret 28.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Partizana igra se u subotu 06.juna 2020.godine, sa početkom u 16:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan