Ivanjički Javor Matis u okviru 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Senti gde će odmeriti snage sa ekipom TSC-a iz Bačke Topole.

Šef stručnog štaba ivanjičkog superligaša Igor Bondžulić ističe da je veći rezultatski pritisak na domaćem timu i da upravo rasterećenost njegove ekipe vidi kao šansu za osvajanje bodova:

’’Ekipa u ovom trenutku verovatno nije dovoljno pripremljena za superligaški nivo takmičenja. Evidentno je da je pauza ostavila traga na igračima. U svakom slučaju, svi su se uželeli fudbala i sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Verujem da će se u narednom periodu nivo forme podići na zadovoljavajući nivo. Verujem da je to problem svih klubova, jer nije isto trenirati sa ekipom i individualno. Sigurno će trebati vremena da ekipe uđu u takmičarsku formu. Igrači dugo nisu radili sa loptom i to im je u početnom periodu padalo teže nego suvo trčanje. Što se tiče našeg igračkog kadra, svi igrači su na broju, s tim što su nam se tek juče priključili igrači iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, Đerić i Krnić, koji nisu mogli ranije da pređu granicu. Radujemo se prvoj utakmici koju igramo protiv TSC-a, koji je najprijatnije iznenađenje prvenstva. Nisu slučajno tu gde jesu, a najjači su kao kolektiv, iako odskaču pojedinci poput Lukića i Silađija. Mislim da će u ovom meču njihov motiv biti veći, jer im je ova utakmica jako važna, zbog borbe za Evropu. Pretpostavljam da će biti pod većim pritiskom od nas. Mi ćemo biti rasterećeni, jer više ne brinemo o opstanku i mislim da je tu naša šansa. TSC će imati pritisak da mora da zabeleži pobedu, a mi ćemo pokušati da iskoristimo tu činjenicu. Ako pogledamo utakmicu protiv TSC-a u Ivanjici, to je možda i najzanimljivija utakmica u sezoni. Bilo je dosta preokreta, šansi i golova, i jedna i druga ekipa mogle su da zabeleže pobedu. Mi se nadamo da ćemo i ovoga puta uspeti da dođemo do dobrog rezultata i da bodove donesemo u Ivanjicu.’’

Meč 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Javor Matisa igra se u nedelju 31.maja 2020.godine, sa početkom u 17:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Javor Matis